2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek18:30 Szirénázó mentőautóval keménykedett a nap tahója17:56 Ezért különbözik országonként a halálos áldozatok aránya: eltérő módon számolnak17:44 Megszavazták a koronavírus-törvényt, mostantól még sötétebb a diktatúra
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Végrendelkezésre buzdít március 15-i közleményében a "Magyar" Iszlám Jogvédő Egyesület

Reklám

A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleménye az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, illetve a 2019-es christchurchi vérengzés évfordulói alkalmából
A koronavírus-járvány terjedése mellett nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy március 15. legalább két fontos esemény évfordulója.
1848-ban ehhez a dátumhoz köthető a forradalom és szabadságharc kezdete, melynek számos későbbi hősét a szabadságharc leverése után az Oszmán Birodalom fogadta be, és az emigránsok közül többen is fölvették az iszlám vallást.
Tavaly pedig ezen a napon hajtotta végre Új-Zélandon a terrortámadást a christchurchi mészáros, több mint 50 muszlimot megölve. A támadó a fegyverére olyan magyar hősök neveit is rávéste, akikről úgy vélte, az iszlám ellen harcoltak.
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a nemzeti identitás és a haza védelme nem állítható szembe a vallásos identitással és a hitvédelemmel. Ezek összemosása veszélyes ideológiai elegyet alkot. A jelen helyzetben fontos az összefogás nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül, a vírus ugyanis nem válogat.
Egyesületünk a különleges jogrend alatt is folytatja a jogi tanácsadást az arra rászorulók részére. Különösen fontos, hogy a magyar jog keretei között a muszlimok végrendelkezzenek vagyonukról és a temetkezés módjáról. Ebben is segítséget tudunk nyújtani. Mindenkit buzdítunk továbbá a hatóságokkal való együttműködésre és az egymásra való odafigyelésre - zárja közleményét a "Magyar" Iszlám Jogvédő Egyesület.
(MTI OS)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready