Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség07:47 Kölcsönös tiszteletről és bizalomról nyilatkozott Trump és a mexikói elnök - a falról nem esett szó07:32 Gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen06:51 Románia vezetőitől kér segítséget Tusnádfürdő önkormányzata a medveprobléma miatt22:44 Már a liberálisok egyes szószólói szerint is túltolták a véleményterrort22:17 Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak22:03 Ritkán, de még ez is megesik: súlyosbították egy magyargyilkos cigány horda tagjainak büntetését
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Holokamu :: :: Hozzászólások

A koronavírus alatt is tovább dübörög a cenzúra - az Amazon betiltotta a Mein Kampf árusítását

Reklám

Tudom, hogy lassan minden hír a koronavírusról szól, és ez a kialakult helyzetre való tekintettel (ha már csak a gazdasági okait is figyelembe vesszük) végül is érthető (a felesleges, túltolt hiszti ellenben nem), de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy, ha takaréklángon is, de a világ azért ennek ellenére "halad tovább". Példának okáért a politikai korrektséget sajnos még a járvány idejére sem sikerült karanténba tenni, erre utal legalábbis a következő hír.
Zoom
Talán harap is a könyv? Nagyon veszélyes lehet! (forrás: amazon.com)
Az Amazon ugyanis betiltotta Adolf Hitler Mein Kampf című politikai művének forgalmazását, minden most futó árusítást is töröltek a rendszerből. Ezzel igencsak megcsappanhat a "Mein Kampf-kereskedelem", ugyanis az Amazon az egyik legnagyobb internetes áruház, ahol vásárolni és rendelni lehet. "Holokauszt-oktató szervezetek" (igen, jól olvassa) és különböző zsidó szervezetek a Guardian nevű lap szerint már a '90-es évek végétől lobbiztak az Amazonnál, hogy tiltsák be a Mein Kampf különböző kiadásainak forgalmazását, ám a cég ekkor a szólásszabadságra és a szöveg ismeretének fontosságára hivatkozva állta a sarat. Úgy látszik, 20 év alatt ők is elfáradtak, és ezúttal engedtek a nyomásnak: lelkes Mein Kampf-törlésbe kezdtek. A tisztogatás vonatkozik az olcsóbb e-book (elektronikus könyv) formátumokra is, valamint törölték Hitler Amazonon található "írói oldalát", ahol a legfrissebb Mein Kampf-kiadásokról való híreket gyűjthette be az ember.
A Guardian egyébként megjegyzi azt is (amit persze a 444 "véletlenül" kihagyott a beszámolójából), hogy, mivel a különböző árukat értékelni is lehet, így a Mein Kampfot is, s bizony sok-sok embertől kapott 5 csillagot a mű, vagyis a legjobb értékelést. Bizonyára valahogy így nézhet ki egy "holokauszt-oktató szervezet" rémálma.
Persze nem csak Hitler Mein Kampfja esett áldozatul a tisztogatásnak. Az auschwitzi múzeum és további zsidó szervezetek már korábban felszólították (!) Jeff Bezos Amazon-tulajdonost, hogy vegye ki a kínálatból az "antiszemita műveket", így például a nürnbergi per során újságírásért halálra ítélt Julius Streicher A mérges gomba című gyerekkönyvét. A "brit" illetőségű Holocaust Educational Trust azon rinyált ugyanis, hogy az említett könyv többek között a "munkásosztály árulójaként" jeleníti meg a zsidókat (micsoda skandalum, hát ez "aljas hazugság", gondoljunk csak a Tanácsköztársaság "kiváló" 133 napjára), így nincs helye az Amazon kínálatában.
Újabb ékes példa, hogy különböző szervezetek hogyan ütik bele az orrukat (!) olyan dolgokba, amelyekhez semmi közük. Így például abba, hogy egy magáncég mit árusít vagy nem árusít a vásárlóknak. Az ehhez hasonló intézkedések, a Facebook-cenzúrával egyetemben viszont lehetőséget nyújtanak egy "alternatív világ" kiépítésére, ahol ezek a könyvek nyugodt szívvel árusíthatóak és fogyaszthatóak, az internetes közösségi térben pedig olyan gondolatokat oszthatunk meg, amilyeneket a szívünk diktál. Hosszútávon érdemes lenne élni ezzel a kiépülési lehetőséggel, addig is itt megvásárolhatjuk a teljes, magyar kiadást Hitler művéből.
További fontos adalék, hogy a különböző "magyarázatokkal" (értsd: hatásvadász kommentárokkal, féligazságokkal, balliberális propagandával) ellátott, kiherélt Mein Kampfok természetesen benne maradhatnak a kínálatban. Az említett szervezetek egyáltalán "nem bánják", ha ezeket az okoskodó, fröcsögő kommentárokat jegyzik meg az emberek a valódi információk helyett. (Egyébként ki a fene akar úgy könyvet olvasni – legyen az bármilyen téma – hogy 10 oldalból 8 a szerkesztő kéretlen kommenthalmazáról szól?) A szájbarágás ősi trükkjének nyílván örülnek a "holokauszt-szervezetek", ugyanis így az ember véletlenül sem kezd el önállóan gondolkodni a XX. századról. "Majd mi megmondjuk, hogy mit gondolj!" – áll filozófiájuk homlokterében.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready