Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:54 India is felkerült a brit kormány beutazási tilalmi listájára a legújabb mutáns miatt06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Szigorúbb határforgalom-ellenőrzést vezettek be a szlovákok

Szlovákia szigorúbb határforgalom-ellenőrzést vezetett be szerdától a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt - közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.
Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a Szlovák Köztársaság fő határmegbízottja levélben értesítette az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében megelőző intézkedéseket vezettek be. Ismertette: szerda reggel öt órától lezárták a "szlovák" oldalon a Letkés és Ipolyszalka közötti határátkelőhelyet.
Hozzátette: a szlovák fél kérésére szintén szerdától az új komáromi Monostori hídról a Szlovákia felé tartó személyforgalmat a régi komáromi határátkelő felé terelik.
Az alezredes azt is elmondta, hogy Magyarország államhatárain jelenleg jó ütemben lehet közlekedni, csak kisebb várakozási idővel kell számolni a határokon. Röszke autópálya-határátkelőhelynél a belépő oldalon a teherforgalomban van 3 órás várakozási idő - tette hozzá.
Kiss Róbert kifejtette: az elmúlt 24 órában a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt a rendőrök 201 emberrel szemben intézkedtek, így a védelmi intézkedések bevezetése óta összesen 27 535-ra emelkedett az emiatti rendőri intézkedések száma. A 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletben foglaltak megszegése miatt 167 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök: 26 embert figyelmeztettek, 90 helyszíni bírságot szabtak ki, és 51 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.
A tömegközlekedési eszközökön, megállókban 4 emberrel szemben, míg a kereskedelmi üzletekben, bevásárlóközpontok területén 30 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.
A kereskedelmi üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozó intézkedések megszegése miatt mostanáig 842 rendőri intézkedés volt, ebből az üzemeltető és a tulajdonos felelőssége 214 esetben volt megállapítható, míg az üzletek korlátozott nyitva tartására, a bent tartózkodók tilalmára, az egyes létesítmények és szolgáltatási helyek nyitvatartási tilalmára vonatkozó szabályt 628-an szegték meg. Az elmúlt 24 órában a vendéglátóüzletben tartózkodás tilalmára, illetve az üzemeltető felelősségi körébe tartozó rendelkezésekre vonatkozó szabályok megszegése miatt nem kellett intézkedni, így nem kellett ideiglenesen bezárni vendéglátóhelyet.
Az elmúlt napon 387 rendőri intézkedésre volt szükség a kijárási tilalom, illetve a közterületi magatartási szabályok megszegése miatt. Ebből hárman a kutyasétáltatás 500 méteres körzetére vonatkozó szabályt szegték meg. Szintén hárman a közterületi csoportosulásra, gyülekezési tilalomra vonatkozó rendelkezéseket szegték meg. Így 45 227-re emelkedett a kijárási tilalom megszegőinek száma.
A korridorok ellenőrzése során 44 rendőri intézkedés volt kedden. A magyarországi személyforgalomban történő tranzitszabályok megszegése miatti rendőri intézkedések száma - a beutazási korlátozásokról szóló jogszabály szeptember elsejei hatálybalépése óta - 12 814-re nőtt.
A hatósági házi karanténnal összefüggésben kedden 13 247 helyszíni ellenőrzés tartottak a rendőrök. Kedden 7411 hatósági házi karantént rendeltek el, így annak száma szerdára 37 005-re emelkedett. A hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését biztosító mobiltelefonra letölthető alkalmazásra regisztráltak száma jelenleg 3632 - ismertette az alezredes.
Kiss Róbert tájékoztatott arról is, hogy a járványüggyel összefüggésben mostanáig összesen 534 büntetőeljárást indítottak. Ezekben eddig 105 gyanúsítottat hallgattak ki.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready