Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

"Tovább tart az emberek hülyének nézése"

– Tavaly novemberben azt ígérte Orbán Viktor, karácsonyra szabadulhatunk, majd azt, januárban és februárban részleges enyhítések várhatóak, majd azt mondták, kétlépcsős nyitás lesz márciusban és áprilisban, ezekből semmi nem lett – jelentette ki Lantos János, a Mi Hazánk esztergomi elnöke.
Zoom
A párt Esztergom főterén tiltakozott a lezárások ellen, ahol Lantos sajtótájékoztatón kifejtette, a kormány egy olyan nemzeti konzultációval igyekszik az időt húzni, amelyben valójában nincsenek valós válaszlehetőségek. Szerinte most már, hogy itt a vakcina, aki veszélyesnek tartja magára nézve a vírust, addig egyénileg is megoldhatja, hogy nem megy közösségbe, viszont a magyar államadósság az 1995-ös szintet éri el, amelynek súlyos, gyermekeinket is érintő következményei lesznek.
– A magyar gazdaság nem olyan, mint egy autó, mely a ház előtt parkol és bármikor újra lehet indítani, ez egészen más természetű kérdés – mutatott rá.
Kifejtette, nem orvosok és szakemberek, így ehhez a részéhez nem szólnak hozzá, de azt kijelentette, józan paraszti ésszel is belátható, ha a korlátozásokat elviekben azért hozták, hogy legyőzzük a második hullámot, és ennek ellenére kitört a harmadik hullám, akkor ott valami nagyon nincs rendjén. Ezért felmerül a kérdés, mi van, ha az egész már nem a vírusról szól, hanem bizonyos globális körök terveiről, melyek “egy új világrendet akarnak teremteni”.
Zoom
Reagált az egészen friss hírekre is, hiszen éppen ma jelentették be, hogy még drasztikusabb korlátozásokat vezettek be. Bezárják többek között az óvodákat és iskolákat is.
– Semmi súlya már a szavuknak, ígéretekből tele a padlás, tovább folyik az emberek hülyének nézése, egészen biztosan nem fognak engedni nyomásgyakorlás nélkül, és ennek kell az élére állnunk – nyomatékosította Lantos.
Méhes Szilveszter esztergomi vendéglátós pedig arról beszélt, hatalmas a bizonytalanság, semmit nem tudnak, ők sem hisznek már az ígéretekben, és nagyon sok kollégájáról tud, akik már egészen biztosan nem fognak újra kinyitni a városban.
Zoom
– Nem tudjuk elfogadni a kormánynak azt a hozzáállását, hogy még mindig nem kerültünk át a megtűrtek kategóriájába, továbbra sem tudjuk, mi lesz velünk, miből fogunk megélni, nem tudjuk, hogy ez a 10 milliós hitelkeret mit takar, kik jogosultak rá, illetve, hogy mi lesz három év múlva, akkor tudunk-e egyáltalán dolgozni – fogalmazott Méhes.
Elmondta, az sem tisztázott még, azok bérleti díjával mi lesz, akik nem az államtól vagy az önkormányzattól bérlik a helyiséget. Esztergomban nem értik, hogy miért nem nyithatnak ki legalább a kerthelyiségekben akár létszámkorlátozással. Nekik még így is jobban megérné, mint az elvitelre való kiszállítás, hiszen, mint mondta, ez a bruttó bevételüknek mintegy 30 százalékát jelenti csupán. Igazságtalannak tartják, hogy nagyon sokan beruháztak például a plexifalak beszerelésére, és ezt sem használhatják.
– De mi hiába nyithatunk ki esetleg, ha a turizmus halott, mert nem jöhetnek a turisták. Itt, Esztergomban ha a Bazilikába nem jöhetnek, rajtunk ez nem sokat segít – fogalmazott.
– Mivel nem tudják, hogy mikor lesz újranyitás, ezért feleslegesen nem akarnak hitelt felvenni, hiszen már nem hisznek a kormány ígéreteiben, hiszen nem egyszer bebizonyosodott, hogy nem teljesülnek, nem lehet tervezni, ezért inkább bezárnak és inkább valami másba fognak – zárta gondolatait.
(Magyar Jelen)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready