Szükséges lépésnek és a palesztin nép elleni izraeli összeesküvésekre adott normális válasznak nevezte az október 7-i támadást a Hamász az eseményekkel kapcsolatos első nyilvános állásfoglalásában.
Zoom
A vasárnap közzétett, 16 oldalas dokumentum itt érhető el angol nyelven, egy olvasónknak köszönhetően azonban magyar fordítás is készült egy részéből. Alább olvasható a második fejezet, hogy hallgattassék meg a másik fél is, ne csak a csapból is folyó zsidó propaganda álljon rendelkezésre.
Az Al-Aksza Áradat művelet eseményei és válasz az izraeli vádaskodásokra
Az izraeliek által az október 7-i Al-Aksza Áradat művelettel kapcsolatban kitalált gyanúsítások és vádaskodások, illetve azok hatásának fényében tisztázzuk a következőket:
1. Az október 7-i Al-Aksza Áradat művelet az izraeli katonai létesítményeket célozta, és az ellenség katonáit kereste, hogy letartóztathassa őket, és nyomást gyakorolhasson velük az izraeli szervekre, hogy egy fogolycsere-megállapodás keretében elengedjék azt a több ezer palesztint, akiket izraeli börtönökben tartanak fogva. Ezért a művelet arra koncentrált, hogy megsemmisítse az izraeli hadsereg Gáza Divízióját, az izraeli katonai egységeket, amelyeket a Gáza körüli izraeli telepek mellett állomásoztattak.
Zoom
2. A civilek, különösen a gyermekek, nők és idősek bántásának elkerülése minden Al-Kasszám Brigád-harcos vallásos és erkölcsi kötelessége. Megismételjük, hogy a palesztin ellenállás teljes mértékben fegyelmezett volt, elkötelezett az iszlám értékek mellett a művelet során, és a palesztin harcosok csak a megszálló katonákat támadták, és mindazokat, akiknél fegyver volt, hogy ellenünk használják. A palesztin harcosok igyekeztek a civileket megkímélni annak ellenére, hogy az ellenállás nem rendelkezik precíziós fegyverekkel. Továbbá, ha mégis előfordult, hogy civileket ért támadás, akkor az véletlenül, a megszálló erők elleni összecsapások során történt.
Zoom
Túszszállítás Gázába
1987-es megalapítása óta a Hamász Mozgalom elkötelezte magát, hogy elkerülje a civilek bántását. Miután 1994-ben a cionista bűnöző Baruch Goldstein tömegmészárlást hajtott végre imádkozó palesztinok között az Al-Ibrahimi Mecsetben, a megszállt Hebron városában, a Hamász Mozgalom kezdeményezte: kerüljék el, hogy a civilek fizessék meg az árát a szemben álló felek harcának, azonban az izraeli megszállás ezt elutasította, sőt szóra sem méltatta. A Hamász Mozgalom számtalanszor megismételte a felhívást, de süket fülekre talált az izraeli megszállás részéről, amely folytatta a szándékos és célzott támadásokat és gyilkosságokat a palesztin civilek ellen.
3. Lehetséges, hogy történt néhány hiba az Al-Aksza Áradat végrehajtása során az izraeli biztonsági és katonai rendszer gyors összeomlása és a káosz miatt, ami Gáza határai mentén mindenhol jelen volt.
Amint azt sokan tanúsították, a Hamász Mozgalom kedvesen módon bánt mindazokkal, akiket fogva tartott Gázában, és kezdettől fogva kereste a szabadon engedésük lehetőségét. Pontosan ez történt az egy hétig tartó humanitárius tűzszünet alatt, ahol fogva tartottakat engedtünk el, cserébe az izraeli börtönökből szabadon engedett palesztin gyerekekért és nőkért.
4. Az izraeli megszállók azon állításai, melyek szerint az al-Kasszám Brigádok civileket támadtak, hazugság és koholmány. Ezeknek az állításoknak a forrása a hivatalos izraeli propaganda, és egyetlen független forrás sem erősítette meg egyiket sem. Köztudott, hogy az izraeli hivatalos narratíva mindig is a palesztin ellenállás démonizálására törekedett, miközben legalizálta a saját brutális agresszióját Gázában.
Íme néhány részlet, amely cáfolja az izraeli állításokat:
  • Videófelvételekből és izraeliek tanúvallomásaiból is az derül ki, hogy az Al-Kasszám Brigádok harcosai nem támadtak civileket, és sok izraelit az összezavarodott izraeli hadsereg és rendőrség gyilkolt meg.
  • Egyértelműen cáfolatot nyert a "40 lefejezett kisbaba" hazugsága, melyet még az izraeli források is visszautasítottak. Sok nyugati médiaügynökség sajnos ennek ellenére hiteles információként közölte ezt.
  • Azt az állítást, hogy palesztin harcosok izraeli nőket erőszakoltak meg, teljesen visszautasítjuk, beleértve a Hamász Mozgalmat is. Többek között a Mondoweiss news híroldal írta 2023. december 1-jén, hogy nincsenek bizonyítékok tömeges nemi erőszakra, Izrael ezeket a hazugságokat a gázai népirtás alátámasztására használta fel.
  • Két izraeli hírportál, egyikük a Jediót Ahronót, amely október 10-én, a másik a Háárec, amely november 18-án számolt be arról, hogy számos izraeli civilt egy katonai helikopter ölt meg, főként a Nova zenei fesztiválon Gáza mellett, ahol összesen 364 civilt gyilkoltak meg. A két hír kiemeli, hogy a Hamász harcosai úgy közelítették meg a helyszínt, hogy nem volt előzetes tudomásuk arról, hogy ott milyen rendezvény zajlik. Az izraeli helikopter pedig tüzet nyitott a Hamász harcosaira ugyanúgy, ahogyan a fesztiválon résztvevőkre is. A Jediót Ahronót azt is megírta, hogy az izraeli hadsereg, annak érdekében, hogy megelőzze a további beszivárgást Gázából és hogy elejét vegye az izraeliek palesztin harcosok általi letartóztatásának, több mint 300 célpontot támadott Gáza környékén.
  • Más izraeli tanúvallomások azt erősítették meg, hogy az izraeli hadsereg nemcsak túszejtőkkel, hanem magukkal a túszokkal is végzett. Az izraeli megszálló hadsereg bombázta az izraeli kibucokban lévő házakat, ahol palesztin fegyveresek és izraeliek is tartózkodtak. Nyilvánvalóan az izraeli hadsereg hírhedt Hannibál doktrínájának megfelelően tették ezt, amely világosan kimondja, hogy "jobb egy civil túsz vagy katona holtan, mint ha élve elfognák", hogy ezzel is elkerüljék azt, hogy fogolycseréről kelljen tárgyalniuk a későbbiekben a palesztin ellenállással.
  • Továbbá a megszálló hatóságok felülvizsgálták a halott katonáik és halott civilek számát, 1400-ról 1200-ra csökkentve azt, miután 200 elégett holttestről bebizonyosodott, hogy azok palesztin harcosokéi voltak, összekeverve az izraeli tetemekkel. Ez azt jelenti, hogy akik megölték a harcosokat, azok ölték meg az izraelieket is, tudva azt, hogy csak az izraeli hadsereg rendelkezik harci repülőkkel, amelyek legyilkolták, felégették és megsemmisítették az izraeli településeket.
  • A szakadatlan izraeli légitámadások Gáza szerte, amelyek 60 izraeli fogvatartott halálához vezettek, szintén azt bizonyítják, hogy az izraeli megszállók nem törődnek a sajátjaik életével sem.
Zoom
Lebombázott kibuc
5. Az is tény, hogy a Gáza környéki telepeken számos izraeli telepes volt felfegyverkezve, és összecsapott a palesztin harcosokkal. Azokat a telepeseket civilekként tartják számon, holott fegyveres férfiak voltak, akik az izraeli hadsereg oldalán harcoltak.
6. Amikor izraeli civilekről beszélünk, tudnunk kell, hogy minden 18 év feletti izraeli hadköteles - a férfiaknak 32 hónapot, a nőknek 24 hónap katonai szolgálatot kell teljesíteniük -, és mindannyian hordhatnak fegyvert, melyet használhatnak is. Ez azon az izraeli biztonsági elméleten alapszik, hogy ez egy "felfegyverzett nép", melynek következtében az izraeli entitás valójában egy "hadsereg, melynek országa van".
7. A civilek brutális legyilkolását az izraeli entitás műveli rendszeresen, ez is a palesztinok megalázását szolgálja. A palesztinok tömeges legyilkolása Gázában világos bizonyítéka ennek a megközelítésnek.
8. Az al-Dzsazíra hírcsatorna egy dokumentumfilmben bemutatta, hogy egy hónap leforgása alatt Gázában az izraeli agressziónak egy napra átlagosan jutó gyermekáldozati száma 136, mindeközben az átlagos gyermekhalál Ukrajnában - az ukrán-orosz konfliktus folyamán - 1 gyermek per nap.
9. Azok, akik az izraeli agressziót védelmezik, nem tényszerű módon nézik az eseményeket, hanem inkább azzal legitimálják az izraeli tömeggyilkosságot a palesztinokkal szemben, hogy lehetnek áldozatok a civilek között is, amikor a Hamász harcosait támadják. De nem alkalmazzák ugyanezt a szemléletet akkor, amikor az október 7-i eseményekről van szó.
10. Biztosak vagyunk abban, hogy bármilyen becsületes és független vizsgálat nekünk fog igazat adni, bizonyítva a hazugságok széles skáláját, valamint a félrevezető információkat az izraeli oldalon. Ez vonatkozik azon izraeli állításokra is a Gázai kórházakkal kapcsolatban, miszerint a palesztin ellenállás ezeket parancsnoki központokként használta volna: ez az állítás sem bizonyított, sőt, számos nyugati sajtóügynökség jelentése cáfolta.