2018. szeptember 18., kedd, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:57 Szörnyűségek az Európa Tanács jelentésében: nem csak lassú internetben, pofonokban is részesülnek a hazánkba betörők16:43 Íme egy debreceni pénztárca új, boldog tulajdonosai16:22 Weber: inkább a pápa, mint Orbán, nyitottnak kell lenni a migránsok felé; a burkát sem tiltaná már be15:46 Mi Hazánk: nem viselheti közterület Mandela nevét15:28 Létrehozzák a Három Tenger Alapot15:17 Nem mindennapi kegyetlenséggel kínoztak halálra egy rabot Szombathelyen14:36 Putyin Orbánnak: Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában14:07 Urbán Flórián Svájcban lett szövetségi kapitány; "ide már nem ért el a kezetek" - üzente a NER-nek13:50 Marokkó bemutatta, hogyan lehet eredményesen fellépni még Afrikában az illegális bevándorlás ellen13:00 Orosz Védelmi Minisztérium: Izrael szándékos provokációt hajtott végre a repülőgép lelövésének előidézésével12:41 Reklámháború a fehérek ellen12:06 Átlagsebesség-mérő traffipaxok kerülhetnek a magyar utakra11:49 Kósz Zoltán állítja, egy ujjal sem nyúltak a kislányhoz11:28 Szijjártó Moszkvában tárgyalt11:00 Így lehet Jóskából óvónéni Juli néven - a britek már nagyon haladók ezen a téren (is)
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Extra :: :: Hozzászólások

Stop Jobbik lett a Stop Sorosból: így ült két szék között a földre az identitászavarossá züllesztett Vona-párt

A mostanit megelőző alaptörvény-módosítás leszavazásával (és az árulások azt követő sorozatával) a saját törzsszavazóik jelentős részét veszítették el, a mostani alaptörvény-módosítás és a Stop Soros megszavazásával pedig azokat, akiket az elsőként említett szavazással,  hanukázással, Spinoza-házazással és a többi gyomorforgató "gesztussal" megnyertek.
Zoom
Sakk matt és kegyelemdöfés, melyet saját magának vitt be a saját egykori és jelenlegi vezetői által az erkölcsi, anyagi, szervezeti és minden más szempontból a szakadék szélére taszított párt. 
Most nevethetnénk kárörvendve, ha nem lenne szánalmas, szégyenletes, és valahol még mindig fájdalmas az, hogy hová juttatták a Jobbikot.
De a történetnek legalább vége van. Lapozhatunk.
***
Mondanivalónknak az új szavazótáborra (és azok ideológusaira) vonatkozó részéhez álljon itt bizonyítékul egy jegyzet azoktól, akiknek eddig udvaroltak:
Jobbikos abszurd
Szófogadó kisfiú módjára a Jobbik megszavazta, amit a Fidesz leöntött elé az asztalra. Igen, a gránitszilárdságú alaptörvény hetedik reinkarnációját és a Stop Sorosként emlegetett jogalkotási katyvaszt is.
Minimum furcsa. Arról a Jobbikról beszélünk ugyanis, amelyik önmagát a legtökösebb ellenzéki pártnak, az egyetlen kormányváltó alternatívának tartja.
A jobbikos szavazatok csak szimbolikus jelentőséggel bírnak. Az újból kétharmados Fidesznek nem volt szüksége ellenzéki szavazatokra ahhoz, hogy hagymázas javaslatait átnyomja a parlamenten. Ettől még inkább érthetetlen az egész. A kormánypárt erőfölénye miatt az ellenzék nincs alkupozícióban, így az a feltevés, hogy a Jobbik kért (vagy kapott) volna valamit cserébe – ami esetleg összefüggésbe hozható az Állami Számvevőszék által kiszabott horribilis büntetéssel –, nem tűnik megalapozottnak.
A Jobbik azzal magyarázza a kormány iránti lojalitását, hogy a célokkal egyetért: Magyarország védelme és biztonsága mindenek felett. Csakhogy rögtön hozzáteszi, hogy az elfogadott javaslat a kormánypropaganda állításaival ellentétben nem fogja megállítani az illegális migrációt, nem alkalmas a kereszténység védelmére – és így tovább. A Jobbik igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy mindaz, amit közreműködésével a Fidesz törvénybe erőltetett, „ebben a formában életszerűtlen, alkalmazása kivitelezhetetlen, tehát károkat sem fog okozni”.
Történelmi pillanat. Nem emlékszünk rá, hogy létezett valaha ellenzéki párt a magyar Országgyűlésben, amely úgy szavazott meg egy kormányzati előterjesztést, hogy saját bevallása szerint eleve tudta: totális baromság.
Persze, a Jobbik azt is tudta, ha nem így tesz, a Fidesz és médiagépezete garantáltan a magyar érdekek elárulásával fogja vádolni. Ugyanúgy, ahogyan azok a Jobbikból kivált szakadárok is, akik lassan már gyülekeznek Ásotthalmon, hogy új pártot alapítsanak.
A kutyaszorítóban lévő Jobbik a nagy nemzeti kártyacsatában rossz lapot húzott. De ezért nem a lapjárást, hanem csakis saját magát okolhatja.
Czene Gábor - Népszava
Frissítés: elégedetlenkedik a liberális 24.hu is
Ilyen ellenzék mellett minek az embernek Fidesz? című cikkükben rezignáltan megállapítják:
A Jobbik, mint a legnagyobb ellenzéki párt, megszavazta a Stop Sorost és az Alkotmánymódosítást is. Egyetértenek ugyanis az iránnyal, de szerintük nem lett elég jól megszövegezve a törvény.
(A grafikát Toroczkai László Facebook-oldalán találtuk.) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready