2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika :: :: Hozzászólások

Mozgósítás a normalitás védelmében

Reklám

Amint azt már évek óta megszokhattuk, ha nyár, akkor utcára vonulnak a deviánsok. Időről időre felmerülnek olyan gondolatok, afféle meglátások, hogy nem feltétlenül kell velük foglalkozni, sőt, az volna kívánatos, ha az Andrássy úton lehúzott redőnyök előtt, média jelenlét nélkül vonulnának, s a lőtéri kutya sem foglalkozna velük, hiszen éppen ez a céljuk. Ha pedig ez nem teljesül, elhal az egész. Azon túl, hogy ez igencsak naiv elgondolás, de akkor, amikor a Föld nevű bolygón – meggyőződésem szerint – jelen pillanatban az egyik legerősebb lobbi pont a homoszexuálisoké, különösen halva született elképzelés.
Zoom
Szinte nem múlik el nap, hogy ne hallanánk a világ valamely pontjáról, ahol szigorítják a jogszabályokat és lehetetlenné teszik a homoszexualitásról való nyílt beszédet. Ők ezt „homofóbia elleni fellépésnek” nevezik. Ez történt a minap Brazíliában, ahol gyakorlatilag törvényi erőre emelték, hogy egy árva szót nem szabad ellenük szólni.
Egyébként az elmúlt néhány évben valóban kissé „leült” a tiltakozás, kivételt jelent talán a tavalyi év, ennek ellenére nem tapasztalhattuk, minő meglepetés, hogy „megunták volna és hazamentek”. Épp ellenkezőleg! Ma már nem csupán egy felvonulást tartanak, hanem egy egész hónapot szentelnek az eseménynek, ők azt úgy hívják, „Pride-hónap”. De az év más szakaszaiban is egyre-másra bukkanhatunk a különböző „érzékenyítő” előadásokra.
Őszintén szólva, „nemzeti kormányzás” ide, „jobboldali kormány” oda, ezt a tendenciát nem igazán tudják (akarják?) hátráltatni. A tavasz folyamán olvashattunk arról, hogy egy alföldi kis városban egy illető, miután átoperáltatta magát férfiből nővé, munkahelyén követelte, hogy a nemének megfelelő öltözőben öltözhessen. A munkáltató, hallgatva józan eszére, természetesen ezt megtagadta. A „hölgy” azonban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, azok helyt adtak panaszának, s ma már nem csak, hogy ott öltözik, ahol akar, de csoportos beszélgetéseket szervez a munkatársaik között, hogy ők is „felzárkózzanak”.
Az élet tehát éppen azt húzta alá, ha nem foglalkozunk velük, csak még inkább teret nyernek. Emlékezhetünk rá, a tavalyi évben, mintha valami megmozdult volna, a nemzeti oldal összehangoltan, különböző módszerekkel és több rendezvénnyel igyekezet ellenállni a köztereinket elárasztó homokospropaganda ellen. És külön örömteli, hogy már idén is hallani, hogy hazafiak itt-ott megjelennek. A napokban például Budaházy György, a HVIM és a Mi Hazánk Ifjai akadályoztak meg egy filmvetítést, mely az „érzékenyítés” jegyében tanároknak szólt volna.
Ezúton is gratulálok nekik. Mozgósítsuk erőinket, sok helyen lesznek még efféle események, kifejezhetjük tiltakozásunkat, én magam is el fogok látogatni ilyenekre.
Zoom
A Mozaik emblémája, magukról ezt vallják: „A Mozaik egy több mint 10 éves budapesti közösség, de tagjaink az ország minden területéről sőt, határon túlról is érkeznek. Elsősorban keresztény (keresztyén) csoport vagyunk, de egyetlen egyházhoz sem kötődünk, függetlenek vagyunk minden felekezettől.”
Facebook-oldalukon olvashatjuk:
Interaktív alkalmunkon bemutatjuk a Mozaik Közösséget, illetve együtt beszélgetünk arról, hogy vajon vannak-e mai fogalmaink szerint LMBTQ+-nak számító emberek és róluk szóló történetek a Bibliában. Várunk Titeket szeretettel a Kelet Kávézó pincéjében egy kis közös eszmecserére, imádkozásra, falatozásra.
Nagyon köszönjük a meghívást, ott leszünk. A normalitás védelmében.
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready