Őszintén megvallva, nem is tudom, miképpen kezdjem gondolataimat. Talán egy elnézéskéréssel tartozom előre is az olvasók felé, hogy ilyen mélyre süllyedünk? De mi csak rögzítjük a tényt, nem nekünk kell elnézést kérnünk, hanem történetesen Vágó Istvánnak.
Aki nyilván nem fog.
Zoom
Csak nem egy sikamlós vicc már megint?...
Az a Vágó, akit kvízmesterként bizonyára jóval többen kedveltek, mint gyurcsányista politikusként. Köztudomású, hogy a Demokratikus Koalíció igen fontos helyre teszi „értékrendjében”, hogy partvonalon túlra szorítsa és démonizálja a nemzeti gondolatot, hiszen emlékezhetünk, a Mi Hazánk Horthy-emlékfelvonulása kapcsán hirdetett írmagirtást Gréczy Zsolt. Az ő történetének további része ismert, azonban úgy tűnik, Vágó mégis a bűvkörébe került.
Ugyanis az alábbi képet tette ki a Facebook-oldalára:
Zoom
Azon már meg sem lepődünk, hogy a gúnyolódás tárgya történetesen megint keresztény és magyar. Még a látszatra sem adnak. Legalább taktikai okokból rúgnának bele mondjuk úgy 100-ból egyszer valaki más kulturális örökségébe, de nem. Ők csúcsra járatják a magyargyűlöletet.
No de hogy is mondjam, olyan beszédes, hogy a liberális közegben nekik szinte mindenről az jut eszükbe. Ismerjük az ún. „alternatív kiállításokat”, színházi rendezéseket, amikor például egész véletlenül falloszhoz hasonló árnyékot ad ki a lámpabúra árnyéka, most meg ilyen szögből fotóznak le egy szobrot (ha jobban megnézzük, lehetett volna olyan képet is készíteni, ahol nem a két, Vágó által minden bizonnyal herének látott domborulat látható, hanem mindhárom, ugyanis az oszlop mögött van még egy). Persze, én vagyok a mucsai, nem fogadja be agyam a belpesti, fenséges liberális művészetet. Lehet, hogy Alföldi Róbert titkos képzéseket tart nekik arról, hogyan lehet a lehető legrövidebb úton mindenbe (is) férfi nemi szervet látni? Könnyen megeshet…
Ők ezt még mindig formabontónak, pikánsan provokatívnak, tabudöntögetőnek, polgárpukkasztónak, és mintegy keretbe foglalva a sok gusztustalanságot, „haladó szellemiségűnek” nevezik. Szerintem meg rohadtul unalmas. Legjobb lesz, ha ki is nevetjük őket ezért, és visszájára fordítjuk, megkérdezzük, mondjátok, nektek miért mindenről ez ugrik be?
Mert ez tükrözi lelkivilágukat, világos. Azért bevallom, némi félsz mégis munkálkodik bennem. Mi van akkor, ha Vágó bejegyzése csak valaminek a kezdete? Nem lehet, hogy terjed a „grécyzmus” a párton belül? Isten irgalmazzon nekünk, ha így van. Nem, nem és nem akarunk hasonló fotókat látni Vágóról.
Végezetül még egyszer elnézést vizuálisabb típusú olvasóinktól, ha valakinek elrontottam volna az étkezését e pár sorral…
Lantos János – Kuruc.info