2020. szeptember 29., kedd, Mihály, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:15 A Tizenkilenc című darabot mutatja be a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház13:01 Bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta Trianon évfordulójára12:52 Jó hír is van12:35 Pintér szerint a közrend, a közbiztonság szilárd, és nincs no-go zóna Magyarországon12:17 Vádat emeltek a zsilettpengés cigány ellen Miskolcon12:05 Vádat emeltek Fekete-Győr ellen11:51 Római legionárius eddigi legrégebbi ismert lemezvértjére bukkantak Németországban11:28 Izraeli válogatott palesztin igazolt az Egyesült Arab Emírségekbe10:55 Folytatódtak az összecsapások Hegyi-Karabahban és környékén10:37 Már emberölés gyanújával nyomoznak a bári kastélytűz ügyében, amelyben a budapesti milliárdos életét vesztette10:22 Trumpot Obama egyik zsidója játszotta el Biden próbavitáin09:54 124 éves Erzsók nénivel és magyar csodaszerrel gyógyított Merkellel is támadnak a csaló áruházak09:40 Északra akart szökni a lelőtt dél-koreai férfi - hamar megtapasztalta a rendszer vendégszeretetét09:25 Nyolcan meghaltak, 851-gyel nőtt a fertőzöttek száma09:14 Kigyulladt egy iskola tetőtere Józsefvárosban
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne

Reklám

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Opre Roma elnevezésű cigány szeparatista párt azon elképzelésének adott hangot, milyen jó lenne, ha az állam bevezetné a feltétel nélküli alapjövedelmet. Ez az egyik fő üzenetük, a másik pedig a már sokszor hallott „cigány autonómia”, ahol szintén igényt tartanának az alapjövedelemre, amit természetesen a maradék Magyarország biztosítana számukra. Egyelőre az alapjövedelem kérvényezéséért levelet is írtak a Belügyminisztériumnak, és választ is kaptak. Lássuk, mit is!
Alighanem fekete betűs volt számukra az elmúlt napok egyike, ugyanis e-mail formájában megérkezett a már-már gyászhírrel felérő válasz. Felháborító, nemhogy autonómia nincs, de még a jelenlegi Magyarországon sem jár nekik a feltétel nélküli alapjövedelem. Magyarán csak el kéne vonszolni magukat dolgozni.
A válaszlevélben olvasható, először a Belügyminisztériumnak címezték a levelet, akik továbbítottak az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért Államtitkárságára, akik néhány udvarias mondat kíséretében lényegében teljes nemleges választ adtak nekik.
Zoom
Forrás: Fb
Ha eljátszik az ember a gondolattal, vajon mi haszna van ennek a társaságnak, akkor gyorsan rájön, hogy semmi. Viszont kedve lenne megkérdezni őket arról, miért nem a valós problémákkal foglalkoznak? Hát nem a cigányság képviseletére és sorsának jobbításáért jöttek létre? Biztos azt felelnék, dehogynem. Csakhogy ennek első feltétele az önreflexió volna. Eddig ez nem történt meg az elmúlt 30 évben, de mondjuk évszázadok alatt sem, tehát semmi csodálkoznivaló nincs azon, hogy a többségi társadalom úgy viszonyul hozzájuk, ahogy.
Tennivaló pedig lenne bőven, itt van például a legutóbbi tiszaföldvári eset. Ahol is egy helyi riport miatt, amiben egy kávézó hölgy tulajdonosa arról beszélt, drogos cigányok élhetetlenné teszik a várost, még őt fenyegetik halálosan és a Betyárseregnek kell védelmet biztosítani számára.
Vajon az Opre Roma, de az Országos Roma Önkormányzat ilyenkor miért hallgat? Miért nem fogják magukat, és utaznak el Tiszaföldvárra, hogy jobb belátásra bírják az övéiket? Mondván, gyerekek, ez így nem mehet tovább, ha így folytatjuk, még jobban megutálnak minket, ha kölcsönös tiszteletet akarunk kivívni és azt, hogy egyenrangú félként tekintsenek ránk, akkor azonnal fel kell hagyni a bűnözői életmóddal. Nyilván, amit itt vázoltam, annak már van neve, úgy hívják, sci-fi.
Az viszont nagyon is realisztikus, ami Érden történt. Ahol az „enyingi vadak ütöttek egy jót” (vagy legalábbis valami ilyesmit lehetett kihallani a fenyegetőző élő videókból), amivel mondjuk éppen betekintést adtak abba, milyen szellemiségben működne egy önálló cigány tartomány. Nagyjából úgy viszonyulna a kultúraalkotó nemzetek által működtetett országokhoz, amiképpen „Enyingi Jánosék” emberalatti hőbörgései a kultúremberekhez. Amire persze tudom, sokan azt mondják, nem is lenne baj, mármint, hogy ezt így lerendezik egymás között. De azért ezt ne már a mi ősi magyar földünkön műveljék. És ezt a kérdést most így hagyjuk is nyitva…
Lantos János – Kuruc.info 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready