Ilyen még Amerikában se történhet,pedig ott aztán tényleg a zsidók irányítanak
Egyre élesebb vita folyik Franco Frattini európai uniós biztos javaslatáról, miszerint tiltsák be a bombakészítési útmutatókat és más illegális tartalmakat kínáló oldalakat, melyek közé a német belügyminiszter az Izrael elleni kampányt folytató honlapokat is besorolná. Az USA-ban mindeközben igazi náci párt is működhet, ld. kapcsolódó cikkünket alább.

A kérdés legutóbb az európai uniós tagállamok belügy- és igazságügyi minisztereinek lisszaboni csúcstalálkozóján merült fel. Mint ismeretes, Franco Frattini szeptember 10-án indítványozta, hogy az Európai Unióban meg kellene akadályozni a pokolgépek készítésére vonatkozó internetes kereséseket. Az ötletet azonnal ellenezte az Eco német szakmai szervezet és a Google is.

"Nem vitatjuk, hogy Frattinit jó szándék vezérelte, de félreismeri az internet globális és virtuális természetét. Ez egy ugyanolyan probléma, mint a spam e-mailek kiszűrése, ahol látható, hogy ha a szűrőket egy szóra beállítják, néhány nap múlva megjelennek a szinonimái. Amennyiben betiltjuk a bomba szót, akkor a terroristák más szavakat fognak találni. Így viszont naponta bővülne a tiltott szavak listája. Ez pedig előbb vagy utóbb az internet halálát jelentené. A világháló egy globális, szabad információs platform, amely egyik kormány vagy vállalat alá sem tartozik, és ez fontosabb, mint az a legfeljebb 0,1 százaléknyi tartalom, amelyet más módon is el lehet távolítani" - fejtette ki Harald A. Summa, az Eco német szakmai szervezet vezetője.

"Nincs olyan cenzúralehetőség, amely például a bomba szót szűrné ki. Ezzel nem segítenénk a demokráciát és az információk megtalálását. Azt is mindenki tudja, hogy az éjszaka sötétjében történnek bűncselekmények, de ettől még nincsen éjszakánként kijárási tilalom" - mondta Kay Oberbeck, a Google németországi vezetője.

A mostani lisszaboni csúcstalálkozón viszont Rui Pereira portugál és Wolfgang Schäuble német belügyminiszter kijelentették, hogy támogatják Frattini elképzeléseit, sőt Schäuble - például az Izrael elleni kampányt folytató honlapokkal - még ki is bővítené a betiltandó portálok körét. Az ugyanakkor nem tisztázott, hogy eltávolítanák ezeket az oldalakat vagy blokkolnák a hozzájuk való hozzáféréseket.

Luc Frieden luxemburgi igazságügyi miniszter viszont bírálta az ötletet, mivel szerinte ez egyrészt ellentétes az Európai Unióban is elfogadott a szabadsághoz és a szabad kommunikációhoz fűződő emberi jogokkal, másrészt sokkal nagyobb eredménnyel kecsegtetne, ha ezeket a honlapokat nem bezárnák, hanem megfigyelnék az ott zajló kommunikációt, így ugyanis az igazságügyi szervek számos terroristát és terroristacsoportot leplezhetnének le.

Brigitte Zypries szintén támadta az elképzelést, mondván azért, mert Németországban betiltanak egy oldalt, attól az még másutt folytathatja a működését. A német igazságügyi miniszter rámutatott, hogy a Frattini által javasolt módszer már nem vált be a pedofil és más tiltott (például a neonáci) tartalmak elleni harcban sem.

A Futurezone osztrák hírmagazin szerint Frieden és Zypries véleményét osztotta Maria Berger osztrák igazságügyi miniszter is, aki hangsúlyozta: a terv megvalósulása súlyos konfliktusokhoz vezethet, hiszen sérti az alapvető emberi jogokat, például a szabad véleménynyilvánítás jogát. A politikus hozzátette, hogy az Európai Unió, ha meg is szavazza az előterjesztést, akkor sem lesz képes fellépni a mondjuk Pakisztánban üzemeltetett bombakészítési útmutatókat tartalmazó portálok ellen.

(sg.hu cikkeiből)

Kapcsolódó cikkeink:
-
Amerika: Fehér Büszkeség Televízió, szabadon működő náci párt, könyvégetés + fotók
- Az amcsik válaszra se méltatják a magyar cenzorok kérelmét, marad a Kuruc.info
- Népszabóság: hiába reménykednek amerikai jogsegélyben a cenzorok, megmaradhat a Kuruc.info
- A Kuruc.info levele Takács Alberthez a Gyurcsány elleni jogi fellépés lehetőségeiről
- Takács elvtárs törvényt módosíttatna a Kuruc.info ellen - Hát mégis törvényes volt eddig?
- Takács: készül a cenzúratörvény
- Takács: nem rajtunk múlik, de kivitelezhetetlen a kommunista cenzúra a Kuruc.info ellen
- Összedugja fejét a judeokommunista front Ptk-ügyben + Takács: tehetetlenek a Kuruc ellen