A Kuruc.infón a napokban olvashattunk Vanuatu tengerszint-emelkedéssel kapcsolatos gondjairól. Ehhez szeretnék néhány kiegészítést fűzni.
A tengerek és óceánok vízszintje 12 ezer éve, a legutóbbi nagy jégkorszak óta folyamatosan emelkedik. Ez idő alatt ez a vízszint kb. 120 m-t emelkedett. Mértékadó források szerint a tengerszint emelkedése az elmúlt száz évben (átlagos értékek):
1,4 mm/év = 14 cm/100 év.
Ehhez az általános szintemelkedéshez a szóban forgó csendes-óceáni területen lemeztektonikai okok miatt további vízszintemelkedés is járulhat. Vanuatu egy geológiailag nyugtalan, erősen vulkanikus régióban található (Csendes-óceáni tűzgyűrű). Gyakoriak a földrengések, vulkánkitörések, cunamik (szökőárhullámok).
A helybelieknek volna lehetőségük és helyük a tengerszint felett 300 m magasságban fekvő területeken építkezni. Kényelmi szempontból sokan közvetlenül a vízpart melletti építkezést választják.
Mindezekkel együtt a tengerszint emelkedése nem katasztrofális a szigetvilágban.
Zoom
A szigetvilágra a valódi fenyegetést a cunamik és az ezt követő parti erózió jelenti. Ha ezek adatait összehasonlítjuk a Japánt sújtó cunamik adataival, láthatjuk, hogy azok Japánt jóval nagyobb mértékben sújtják. A 2011-es cunami 55 m magas, míg a legmagasabb vanuatui cunami 12 m magas volt. A fukushimai katasztrófában 18-20 ezren haltak meg. A cunami megrongálta a fukushimai atomerőművet is, de ez
- nem volt atomkatasztrófa,
- és ebben senki nem halt meg.
A világsajtó azonban vagy ködösít ("a cunamiban és az atomkatasztrófában 20 ezren meghaltak"), vagy egyértelműen hazudik ("20 ezren haltak meg a fukushimai atomkatasztrófa következtében")
Vanuatu politikusai – nyilván külső biztatásra – ráéreztek, itt van az alkalom a nyugati források megcsapolására.
És előttük lebeg az Indiai-óceánban fekvő Maldív-szigetek példája. A muszlim államvallású szigetország kormánya 2009-ben óriási médiafölhajtás mellett a tenger alatt tartotta kormányülését, legalábbis néhány fotó erejéig.
Zoom
Ezek után dőltek a pénzek a szigetállamba a csúnya nyugati emberek adópénzéből, hogy azok legalább valamit jóvátegyenek a bűnös életmódjuk miatti átlaghőmérséklet-emelkedésből, ami miatt az óceán elárasztotta, illetve a jövőben eláraszthatja szegény Maldív-szigetieket.
És mit tett a szigetállam kormánya az ölükbe hullott pénzzel? Védőgátakat emelt, mint Hollandia? Magasabban fekvő területekre költöztette át a szigetlakosokat, hogy el ne mossa őket az óceán?
Egy frászt. A szigetország új kifutópályát épített
Zoom
Tehát miközben a Malév, a magyar légitársaság tönkrement, mi adóforintjainkkal hozzájárultunk Malé (Maldív-szigetek) repülőterének bővítéséhez. "Vert visz veretlent" - mondja a magyar népmese.
Hogy az új kifutópálya, illetve az ezáltal megnövekedett légi forgalom mennyivel járult hozzá a világ CO2-kibocsátásához? Rossz rágondolni.
A főáramú média üzenete most éppen Vanuatu kapcsán: ne tiltakozz, ne berzenkedj, ha újabb milliárdokat húzunk ki nemzeted költségvetéséből, akár a vírus elleni harc, akár az éghajlat megmentésének ürügyén! Az se zavarjon, ha a klímarögeszmére nem fogékony országok polgárai (pl. Kína, Izrael) hármasával veszik a budapesti lakásokat. Magyarország államadóssága az Államadósság Kezelő Központ adatai alapján a vírushisztéria előtt percenként 2,8 millió Ft-tal növekedett, azóta percenként 9,7 millió Ft-tal növekszik. Ebben jelentős tétel a pénz töltögetése az "éghajlat megmentése" címkéjű hordóba.
A sajtó emellett avval bombázza a nyugati világot, hogy 20 BMW kevésbé károsítja a klímát, mint egy csecsemő.
Zoom
Mindezt tudománynak, környezetvédelmi tudományos eredménynek állítják be.
Az emberek pedig fogékonyak a propagandára, és nem tűnik fel nekik, hogy akik egy fehér csecsemő születésével riogatnak, azok milliószámra importálják a sok gyereket szülő és nemző négereket, arabokat, muszlimokat. Az agymosás már olyan mértékű, hogy a skizofrénia természetes állapot: Az éghajlat megmentése érdekében a gyerekszülésről lemondó hölgyek általában ugyanazok, akik virágcsokorral (sokszor mással is) fogadták a színes bőrű, zömében férfi migránsokat.
Csak a vak nem látja, az éghajlat megmentése mögött ugyanazok állnak, mint akik a vírushisztériát is gerjesztik, aminek következtében Magyarországon is katasztrofális mértékben csökken a szülések száma.
És a KSH nem volna KSH, ha ezt a katasztrofális fogyást is nem felfelé mutató grafikonokkal ábrázolná ("növekszik a természetes fogyás").
A klímahisztéria fő motorjai
- a Jeff Zucker vezette CNN,
- a Sergey Brin és Larry Page birtokában lévő Google, amely egyúttal a Youtube-ot is birtokolja (további személyek a google-nál kulcspozícióban: Craig Silverstein és Susan Wojcicki, Justin Rosenstein, Sheryl Sandberg),
- a Mark Zuckerberg vezetése alatt álló Meta-csoport (Facebook és társai),
- a Larry Sanger és Jimmy Wales nevével Wikipédia-csoport.
Ehhez az illusztris klubhoz csatlakozott most Jef Bezos, az Amazon teljhatalmú ura, aki 10 milliárd dollárt bocsát klímavédelmi alapítványának rendelkezésére, hogy megmentse a Földet (tőlünk, fehér emberektől).
Nos, fenti személyeket nemcsak az éghajlatért mutatott aggódás köti össze, hanem valami más is, amit talán a Kuruc.info olvasói részére nem kell külön részleteznünk.
Bezos alapítványa a Klaus Schwab által szorgalmazott Great Reset (nagy újrakezdés) nyomán szintén a Great Resetet népszerűsíti.
Schwabtól és csicskásaitól már tudjuk, a nagy újrakezdés azt jelenti, 2030-ra semmink nem lesz, és evvel együtt nagyon boldogok leszünk.
Zoom
Mit értenek ők ez alatt?
Nos, szerintük nekünk, akik nem rendelkezünk a fenti illusztris csoport származási jegyeivel, komoly változásokkal kell szembenéznünk. Az individuális közlekedést fokozatosan elsorvasztják. Marad a busz, vonat és a kerékpár.
Ha most valaki úgy gondolja, Bezos annyira azért nem aggódik Földünk éghajlatáért, hogy lemondjon két, egyenként hatezer lóerős dízelmotorral hajtott jachtjáról, akkor még nem felejtett el józanul gondolkodni.
Ugyanez az illusztris csoport a légiközlekedés megdrágítását is követeli – számunkra. Ők továbbra is magánrepülőgépeikkel röpködnek majd az egyik klímakonferenciáról a másikra, a WEF-fórumról a WHO-konferenciára – magától értetődően csakis a mi érdekünkben.
Zoom
Csakúgy a glasgow-i klímakonferenciára 2021 novemberében, mint a mostani davosi WEF-fórumra 400 magánrepülőgéppel érkeztek az illusztris vendégek. Ez összesen 13.000 tonna CO2-kibocsátást produkált. Mindez megfelel 290 utasszállító repülőgép fogyasztásának a Frankfurt-Mallorca-szakaszon, összesen 40 ezer utas számára.
A sok prominens éghajlatvédőnek eszébe nem jutott volna, hogy többen repüljenek egy különgépen. Nem, mindegyikük ragaszkodott saját külön repülőgépéhez.
A Bezos klímaalapítvány most azon mesterkedik, hogy ellehetetlenítse azoknak az USA-vállalkozásoknak a létét, amelyek nem követik a zöld ütemtervet. Az ilyen cégeknek sokkal nehezebb lesz hitelt kapniuk, és jóval magasabb biztosítási költségekkel kell szembenézniük. Bezos és barátai szerint táplálkozásunkat növényi eredetűre kell átállítanunk. S ha mindenképp ragaszkodunk a fehérjéhez? A bogárlárvákat népszerűsítik. A mezőgazdaságnak ugyancsak súlyos klímavédelmi előírásokkal kell szembenéznie. Mindeközben Bill Gates (of hell) az USA egyik legnagyobb földbirtokosává lett.
Persze, Bezos úgy gondolja, saját magára és barátaira nem vonatkoznak ezek a korlátozó intézkedések. A Bezos-jachtnak saját uszodája és három szinten összesen 25 szobája van.
Bezos német barátai (a Zöldek) szerint nekünk nem jár családi ház, mert annak rossz az energiamérlege. Számunkra pedig már dolgoznak egy olyan nyomkövető rendszer kidolgozásán, amely méri egyéni karbonlábnyomunkat (CO2-kibocsátásunkat), és egy bizonyos limit után vége. Bankkártyánk nem működik, tankolni nem tudunk. A lehetőségek – életünk korlátozására – korlátlanok.
Zoom
Ugyanez a kínai Alibaba cég már teszteli Kínában a pontozási rendszert, amely bónusz pontokat ad, ha a metrót használjuk autó helyett.
Hogy mi minden számít emellett bónuszt érdemlő cselekedetnek, és mi az, amiért fekete pont jár Kínában (pl. negatív hozzászólások az állam által felügyelt szociális médiában), talán nem kell külön ecsetelnünk, mint ahogy azt sem, egyes európai országok élénk érdeklődést mutatnak a kínai társadalmi pontozási rendszer (social scoring) iránt.
Hogy mit tartanak a fő-fő klímapánikkeltők saját pánikkeltésükről?
Amikor Al Gore pánikkeltő, a tengerszint katasztrofális emelkedésével riogató sci-fi horrorkomédiáját forgatta (A Profitable Fiction = Egy jövedelmező fikció), nos, ugyanabban az évben vásárolt egy villát 4 millió dollár értékben egy méterre a Csendes-óceántól San Francisco Fisherman’s Wharf nevű körzetében. 
A fő-fő klímariogató politikus, Barack Obama, 11,75 millió dollárért vásárolt 2019-ben egy 640 m2 alapterületű villát az Atlanti-óceán partján a Martha’s Vineyard szigeten.
Az ember majd elolvad az ilyen nagy fokú aggodalomtól a világ közössége iránt.
A gépezet (deep state, háttérhatalom) egyre nyíltabban fogalmaz, egyre kendőzetlenebbül kommunikálja céljait.
Jó lesz nemzeti szinten szembenéznünk a kihívásokkal.
Great Reset helyett: Great Resist!
Király József
www.klimarealista.hu