Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:15 Védetté nyilvánították a farkast Felvidéken06:54 India is felkerült a brit kormány beutazási tilalmi listájára a legújabb mutáns miatt06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Hétéves tervet hirdetett Karácsony

Az a cél, hogy Budapest mindannyiunk közös otthona legyen - fogalmazott a főpolgármester szombati online programján a főváros következő hétéves, Otthon Budapesten című városfejlesztési terveit bemutatva.
Karácsony Gergely elmondta: a főváros városfejlesztési programja három pilléren nyugszik, esélyteremtő, zöld és nyitott Budapestet szeretnének. Hangsúlyozta azt is, hogy meg kell állítani a fővárosiak kiköltözését az agglomerációba.
Az esélyteremtés terén kiemelte a bérlakások felújítását - már 86 szociális bérlakást újítottak fel -, a fővárosi lakásrezsi támogatást, az egészségügyi ellátások javítását, valamint az álláskeresők segítését. A lakhatással kapcsolatban szeretnék elérni, hogy a Fővárosi Lakásügynökség ingatlanállománya érje el a 2500 lakást, és 2027-ig ötvenezer új lakás épüljön Budapesten - tette hozzá.
A zöld intézkedések közé sorolta a Tabán felújításának a helyiekkel egyeztetett újragondolását, zöldebb településszerkezeti terv kialakítását, valamint az új kerékpársávok létrehozását.
Azt mondta: átlagosan hetente történik halálos közlekedési baleset Budapesten, ezek számát nullára csökkentenék. Szintén szerepel tervei közt 2030-ra a szén-dioxid-kibocsátás 40 százalékos mérséklése, valamint az egy főre jutó zöldfelületek 7 négyzetméterre emelése - ismertette.
A nyitott Budapest programot segítik a döntéseket megelőző közösségi gyűlések, a polgári kezdeményezések bevezetése, valamint a részvételi költségvetés, ugyanis az idei, szűkös büdzséből is egymilliárd forintról az emberek dönthetnek - emelte ki Karácsony Gergely. Megjegyezte: céljuk az internetes ügyintézési lehetőségek növelése is.
A főpolgármester tájékoztatása szerint a fejlesztések egyik akcióterülete a belváros, melyet élhetővé tennének többek közt a rakpartok, a Lánchíd, a városháza tömb, a Blaha Lujza tér, a nagykörút, a Rákóczi út vagy az Andrássy út megújításával.
A "kék-zöld" hálózatban a Duna-part, valamint a városi patakok, parkok, zöld területek fejlesztésére koncentrálnak. Karácsony Gergely hangsúlyozta: minden zöldterületet meg kell őrizni, sőt bővíteni kell azokat.
A harmadik kiemelt cél a barnamezős területek megújítása, ahová átgondolt, sokfunkciós városrészeket terveznek - tette hozzá.
Karácsony Gergely szerint a pesti oldalon is szükséges a budaihoz hasonló fonódó villamoshálózati fejlesztés.
A főpolgármester fontosnak nevezte, hogy a koronavírus-járvány legyőzése mellett "a jövőnkért vívott harcot" is megvívjuk. Azt mondta: a járvány ellen az oltás a megoldás, "az új normalitás" kialakítása érdekében pedig a humán tőkébe és a környezeti infrastruktúrába kell befektetni. A városban meghozott döntések fókuszában az emberek biztonságának, egészségének, jólétnek és "jól létének" kell állni, azoknak a többség érdekét kell képviselni.
Úgy fogalmazott: a járvány elsősorban a nagyvárosokat érintette, és a főváros kiválóan helyt állt a járványügyi védekezésben. Karácsony Gergely szerint viszont a kormány politikai ellenfélként tekint a városvezetésre, azonban azt mondta: Budapest talpra állása nélkül nem fog az ország talpra állni.
Videoüzenetében Fülöp Zsolt szentendrei polgármester (Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület) kiemelte: az agglomeráció infrastrukturális fejlesztéseibe a kormánynak be kell vonni Budapestet és a környező települések önkormányzatait is.
Csőzik László érdi polgármester (LMP-Jobbik-DK-MSZP-CÉL-Momentum-Mindenki Magyarországa-Párbeszéd-Magyar Liberális Párt) szintén videóüzenetben beszélt arról, hogy felgyorsult a lakosság "kiözönlése" Érdre, azonban a település forrásai szűkösek ehhez. Úgy fogalmazott: a közös problémákra közös válaszokat kell találni.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready