Illusztráció
Kiraboltak, majd kutyanyakörvvel és kötelekkel ágyhoz kötöztek egy férfit szerdára virradó éjszaka; az elkövetőket néhány óra alatt elfogták - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.
A rendőrségre kedd éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy egy sérült férfi kért segítséget. A helyszínre irányított rendőrök meghallgatták a 26 éves hódmezővásárhelyi férfit, aki elmondta, hogy kirabolták, majd Ópusztaszeren kikötözték, és sorsára hagyták.
A férfi egy hódmezővásárhelyi kocsmában iszogatott, amikor ismeretlenek körbe vették, majd pénzt követeltek tőle. A sértett nem akart fizetni, ezért egy autóba kényszerítették, majd elindultak vele. Út közben bántalmazták, elvették tőle az értékeit: készpénzt, mobiltelefonját és iratait.
A férfit végül az egyik gyanúsított ópusztaszeri tanyájára vitték, ahol egy viperával ismét megverték, és egy kutyanyakörvvel, illetve kötelekkel az ágyhoz kötözték, és sorsára hagyták. Néhány órával később tudta magát kiszabadítani.
A nyomozóknak rövid idő alatt sikerült megállapítaniuk, kik gyanúsíthatók a brutális bűncselekmény elkövetésével. A négy ópusztaszeri és szegedi férfit kommandósok segítségével Kisteleken fogták el.
A büntetett előéletű gyanúsítottak ellen csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően a rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartoztatásukat.
A bántalmazás során súlyos sérüléseket szenvedett áldozatot a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján ápolják.
Frissítés: "Tartósan beteg gyermeket nevel" - sajnáltatta magát az egyik cigány
Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság pénteken azokat a cigányokat, akik bántalmaztak, kiraboltak, majd kutyanyakörvvel és kötelekkel az ágyhoz kötöztek egy 26 éves hódmezővásárhelyi férfit szerdára virradóra egy ópusztaszeri tanyán.
A négy, büntetett életű elkövetőt tucatnyi rendőr és ügyvéd kísérte pénteken a bíróságra. Három esetben jogerős a bírói döntés, egy esetben azonban fellebbeztek, házi őrizet elrendelése érdekében.
Az előzetes letartóztatás elrendelése után az egyik gyanúsított védője, Radics Róbert elmondta: azért kértek házi őrizetet, mert ügyfele tartósan beteg gyermeket nevel, akinek rendszeres orvosi ellátásra van szüksége; védence egyébként "rendezett körülmények közt él".
(MTI nyomán)