Akik azt várták tőle, hogy felveti a határkérdést, oly nagyot nem csalódtak: kiejtette a száján a határ szót, csak éppen a "határinfrastruktúra közös fejlesztése" kapcsán... A másik fontos közlendője pedig az volt, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy elszakított testvéreink továbbra is idegen megszállás alatt maradjanak (értsd: "Ukrajna területi egysége", akárcsak "Szlovákia" vagy Románia területi egysége...), és nem ismerik el a krími népszavazást - ahelyett, hogy ugyanazt követelte volna Kárpátalja magyarlakta részei esetében.
Olyan "nemzeti kormánya" van tehát hazánknak, melynek fennhangon vallott politikája a trianoni szétszabdaltság fenntartása. Jól látja a kedves olvasó, nem az országrablás ellen, hanem mellette, s a területeinket bitorló "utódállamok" "egységéért" harcol ez a derék társaság...
Alább olvasható az MTI híre:
Magyarország és Kárpátalja stratégiai együttműködéséről, a határinfrastruktúra közös fejlesztéséről, a magyar kisebbség helyzetéről és a két országot érintő energetikai kérdésekről tárgyalt Kárpátalja megye vezetőivel szerdán Ungváron Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Zoom

Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMSZ) elnöke (háttal) fogadja a hivatalos kárpátaljai látogatáson tartózkodó Németh Zsoltot, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkárát Ungváron, a szervezet székházában 2014. március 19-én. Az államtitkár mellett Bacskai József ungvári magyar főkonzul (b), Bayer Mihály kijevi magyar nagykövet (j4), Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár (j3) és Tóth István beregszászi magyar főkonzul
A Valerij Luncsenko Kárpátalja megyei kormányzóval folytatott megbeszélésen Németh Zsolt hangsúlyozta: Magyarország 23 éve támogatja Ukrajnát területi egységének és szuverenitásának megőrzésében, s ez a jövőben sem fog változni.
Kijelentette: Budapest nem ismeri el a vasárnapi krími népszavazást, azt "Patyomkin-referendumnak" tekinti, s támogatni fogja az Oroszország elleni európai szankciók foganatosítását.
Az államtitkár kiemelte: az utóbbi hónapok eseményeinek Ukrajna európai integrációjának felgyorsítását kell eredményezniük.
Kapcsolódó: