December 18-án, délután a Facebook, közösségi elveinek megsértésére hivatkozva letörölte az egyik legnépszerűbb hazai nemzeti rock zenekar négy éve létező, már több mint 40 ezer tagot számláló hivatalos Facebook-oldalát egy, a Kuruc.infóról közel két hónapja megosztott cikkre hivatkozva, amely egyébként az együttes Petőfi-versmegzenésítéseket tartalmazó "Szabadság, szerelem" lemezéről szólt.
Zoom
Maga az eljárás a hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországát idézi. Akkoriban volt szokás zenekarokat feljelenteni és ellehetetleníteni.
A Romantikus Erőszak egyébként idén egy Petőfi csarnokos koncerttel ünnepelte 20 éves fennállását, albumaik rendre a Mahasz eladási lista élbolyában szerepelnek.
Lemezeiken és élő fellépéseiken közreműködött már Schuster Lóránt és Sárvári Vilmos (P.Mobil), Mogyorósi László (Pannónia, Metró, Mogyorósi Trió), Mentes Norbert és Gőbl Gábor (Moby Dick), ifj. Csoóri Sándor (Muzsikás), Vedres Joe és Hirlemann Bertalan (Beatrice, Bikini), Sáfár József (P.Box) és Szasza (Action, Zorall).
Pályafutása során a magyar rockzene olyan nagyjaival játszott együtt a banda, mint a P.Mobil, a Beatrice, a Kormorán, a Korál, a Lord, a Mini, a Deák Bill Blues Band, a Rolls Frakció, az Ős-P.Box, a Moby Dick, az Action, a Pokolgép, az Ossian, vagy Waszlavik Gazember, valamint olyan legendás hazai Oi! együttesekkel osztották meg a színpadot, mint az Egészséges Fejbőr, az Oi-kor, vagy a Független Adó, a nemzetközi mezőnyből pedig koncerteztek többek között a Boots & Braces (D), az Armco (ITA) a Legittima Offesa (ITA) és a Kategorie C (D) társaságában is.
Az együttes természetesen új Facebook-oldalt indított. Mindenkit arra biztatunk, hogy ide kattintva "tetszikelje" az új hivatalos profilt!