A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy ne az államtitkárokra, hanem az egészségügy problémáinak megoldására költsön pénzt.

Lukács László György országgyűlési képviselő hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményével a délelőtti kormányszóvivői tájékoztatóra reagált. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, január 1-jétől hatmilliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyi várólisták további csökkentésére, és célként fogalmazta meg, hogy az európai sztenderdeknek megfelelő várólistaidők legyenek Magyarországon.
Az ellenzéki képviselő közlése szerint a Jobbik alapvetően üdvözli a bejelentést, de álságosnak tartják a "szűkmarkú" többletfinanszírozást és kasszamaradvány-elosztást, amikor a csaknem száz államtitkár néhány kivételtől eltekintve 30 százalékos fizetésemelésben részesül.
A képviselő hozzátette: a kis kasszamaradvány és a kormány többlettámogatásának alacsony szintje azt bizonyítja, hogy az egészségügy a Fidesznek nyűg, és nem hajlandó érdemben költeni fontos problémákra.
(MTI)