Bűncselekmény hiányában az ügyészség elutasította a jobbikos Novák Előd feljelentését, amelyet az MSZMP utolsó és az MSZP első elnöke, Nyers Rezső ellen tett - írja a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap szerdai számában.
Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője mindkét lappal közölte azt is, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség a feljelentés iratai mellett egyéb, más eljárásban beszerzett releváns iratokat is megvizsgált, ezek alapján megállapították, nem lelhető fel olyan adat, amely arra utalna, hogy Nyers Rezső befolyásolta volna Nagy Imre és társai ellen folyó büntetőeljárást, illetve ilyen tevékenységének eredményeként került volna sor Nagy Imre és társai elítélésére.
A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy Novák Előd, a Jobbik alelnöke még november elején tett feljelentést az egykori kommunista pénzügyminiszter ellen felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt, mert szerinte Nyers Rezső az MSZMP Központi Bizottságának tagjaként szerepet vállalt többek között Nagy Imre és társai kivégzésében.
A Magyar Hírlap írása szerint nem találtak bizonyítékot arra sem, hogy a volt pártelnök bármilyen formában részese lett volna Nagy Imréék jogellenes fogva tartásának. A lap megjegyzi: az ügy szempontjából ugyanakkor érdekesnek tűnhet, hogy az MSZMP KB egykori tagjától 2013-ban éppen az 1956-os forradalom leverésében, és az azt követő megtorlásokban betöltött szerepe miatt vonták meg kiemelt nyugdíjpótlékát.
(MTI)