2. frissítés: a képviselő Folytatás... címet viselő Facebook-bejegyzése:
Kedves Ismerőseim!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam ma jelen lenni, sajnálom, hogy megvolt a kétharmaduk, de az vesse rám az első követ, aki nem így járt volna el a helyemben.
Sokan firtatják, miért nem rendőrök vigyáznak ránk.
Nos! Akkor nézzük, mi a valóság.
Felháborodva olvastam a kuruc.infón és a hvg-n a rendőrség firkálmányát. Nem Kocsordon, hanem Mátészalkán történt a bűntény. Lehet papíron igazolni, milyen jó a közbiztonság, de valójában nem az. Kocsordnak semmi köze az esethez, fogalmam sincs, hogy került ide a szívemnek oly kedves falu.
Ha a nyilatkozó helyi vagy nyíregyházi rendőr azt sem tudja, hol történt a fenyegetés, ha azt sem tudja, nem Kocsordon, hanem Mátészalkán lakom, akkor hogyan akar megvédeni???
A szalkai kapitányságnak - önhibáján kívül - semmilyen kapacitása nincs a személyi védelem biztosítására. Na meg létezik hatékonyabb védelem is. Az egyik elektronikai-műszaki. Ma és holnap is jöttek és jönnek hozzánk ezzel kapcsolatban. Ez is személyes jelenlétet igényelt.
A védelem másik része a személyi jellegű.
A védelembe besegítenek önkéntes alapon - persze közel sem 24 órában, és nem szokásos formában - a sportoló barátaim és haverjaim. Tőlük legalább félnek - némelyiktől rettegnek - ezek a patkányok.
A rendőröket pedig kiröhögik. A cigányok hangosan röhögnek a rendőrökön. Akkor szerintetek személyi védelmet bízok rájuk?? Ugyan már. Egy percig sem lennék nyugodtan.
Én ismerem, hogy Mátészalkán "hanyas a kabát", nem az a dilettáns, aki "rendőrként" ilyet nyilatkozott. Főleg meg nem a belpesti, cigányt soha nem látott hvg-s firkász. Elhoznám ide, aztán utána írogasson, ha egy hónapot együtt töltött a kegyenceivel.
Ma kértem a rendőrjárőrök fokozott, gyakoribb megjelenését, ehhez képest egyszer sem láttam rendőröket a kapitányságtól kb. 400 méterre lévő, csendes, belvárosi utcában található családi házunk környékén. Persze lehet, hogy ravasz módon úgy vigyáznak ránk, hogy észre sem vesszük!?
Ha ez sem működik, milyen személyi védelemről beszélünk??
Értem én. Nem vagyunk Rikárdók, nem vagyunk fontosak. Mi "csak" magyarok vagyunk, és nekünk mindent el kell tűrnünk. Én ezek után már nem sokáig fogok tűrni, az biztos. Még a képernyőn keresztül a képembe is hazudnak.
Az a rendőr, aki nem ismeri a helyi cigány maffiát, aki a létezésüket is tagadja, maga is bűnös, alkalmatlan a feladatai ellátására, vagy más okból hazudik. Védeni lehet a mundér becsületét, de nem mernek fellépni a cigányok ellen. A fenyegetés a belváros kellős közepén, a rendőrségtől 200 méterre történt.
Az ilyen rendőri hozzáállás az egyik oka annak, hogy itt tartunk.
Az elkövető az egyik értékes vamzerük, ezért védik ennyire. Sok vamzer kevés infóért szinte mindent megtehet. Nem ő az igazán veszélyes, hanem a környezete, amelyben fideszes képviselői szál is van, amely miatt nagyon védve érzik magukat. Nem állítom, hogy a Fidesz rendelte meg a szombat éjszaka történteket, de azt igen, hogy Tomika és az apukája nagyon jóban van a helyi fideszes képviselővel.
Ez csak szerény ízelítő a háttérről, nemsokára jön a többi.
Számítottam erre a fröcsögésre. Megvárom, hogy mindenki elmondja a maga hazugságait, aztán tartunk egy kis tényfeltárást.
Majd a tényfeltárás után meglátjuk, ki kire fog vigyorogni...
Üdvözlettel:
Apáti István
Korábban írtuk: Nincs semmilyen együttműködés a Fidesz és a Jobbik között - jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője keddi sajtótájékoztatóján, közölve: Apáti István azért nem vett részt a keddi parlamenti szavazásokon, mert halálos fenyegetéseket kapott a helyi cigánymaffia tagjaitól, ezért családjával maradt.

Bár a február 22-i időközi választáson elszenvedett vereséggel a kormánypártok kétharmados többsége elolvadt, kedden mégis át tudott menni egy olyan törvénymódosító javaslat a parlamenten, amelynek megszavazásához a jelenlévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges, mivel a jobbikos Apáti István nem volt jelen a szavazáson.
A baloldali pártok Apáti István távollétével magyarázták a kétharmados kormányzati előterjesztés elfogadását, a jobbikos szóvivő azonban ezt visszautasította, hogy egyezséget kötöttek volna a kormánypárttal. Nincs megvásárlás vagy háttéralku - szögezte le a szóvivő.
Képviselőjük, Apáti István távolmaradását azzal indokolta, hogy ő és családja a hétvégén halálos fenyegetéseket kapott a helyi cigánymaffia tagjaitól, és tekintettel arra, hogy néhány hónapos gyermeke van, ezekben a napokban otthon maradt a családjával. A politikus hétfőn feljelentést tett, és vállalja a következményeket, ha a frakció szankcionálja a hiányzást - mondta a szóvivő.
A jobbikos politikus a baloldali hisztériázóktól azt kérte, számoljanak el, hány és milyen esetekben szavaztak együtt az országot tönkretevő stratégiai ügyekben. Bírálta, hogy bármilyen magánéleti helyzet adódik egy párt életében, a baloldal kizárólag a politikai haszonszerzést nézi.
(MTI)
A képviselő közleménye:
Számomra családom élete a legfontosabb
A hétvégén nemcsak engem, de családomat is súlyosan, életveszélyesen megfenyegetett a helyi cigánymaffia kábítószeres tagja, ami miatt a rendőrségi feljelentést megtettem. Ez nem holmi Facebook-bejegyzés volt, amit a szenzációéhes, politikai bulvárra vágyó média gumicsontként előszeretettel csócsál heteken keresztül, hanem élőszavas fenyegetés ért, mely feleségemet és féléves gyermekemet is életveszélybe sodorta. Az ő biztonságukért időt, pénzt, fáradságot nem sajnálok, még a mai napon is a támadásokat megelőző intézkedésekkel foglalkoztam.
Szánalmasnak tartom azokat a politikusokat, akik ebből az életveszélyes fenyegetésből politikai hasznot kívánnak húzni. Nem kívánom, hogy ők is ilyen torokszorító helyzetbe kerüljenek, de kérem, képzeljék magukat az én helyembe. Nagyon sajnálom, hogy a mai fontos szavazáson emiatt nem tudtam részt venni, de ebben a fenyegetett helyzetben a lelkiismeretem azt diktálta, hogy maradjak a feleségemmel és a pici lányommal.
A frakcióm részéről várható szankciót természetesen vállalom, de számomra a családom élete mindennél fontosabb.
Apáti István országgyűlési képviselő
Frissítés: nem kért személyi védelmet
A HVG megkereste Apáti István ügyében a rendőrséget. A hivatalos tájékoztatás szerint a képviselő március 2-án, hétfőn feljelentést tett a Mátészalkai Rendőrkapitányságon, mert elmondása szerint szombat éjjel egy mátészalkai szórakozóhely előtt egy férfi megfenyegette egyik ismerősét és őt, valamint a családját. A családtagjai nem voltak a helyszínen.
A fenyegetés éjjel 1 óra és 2 óra között történt a szórakozóhelynél.
Az ügyben a Mátészalkai Rendőrkapitányság zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. A képviselő nem kért személyi védelmet – közölték.
Az ezzel kapcsolatos kérdésre a rendőrségtől azt válaszolták: nincs tudomásuk arról, hogy Kocsordon, illetve Szabolcs megye más településén bármilyen „maffia” működne. Erre sem a képviselő, sem más feljelentés nem utalt – tették hozzá.
A megyei kapitányság szerint Kocsordon jó a közbiztonság, az elmúlt időszakban nem volt szükség a rendőri jelenlét megerősítésére. Egy országos felmérés során az önkormányzatok a közelmúltban ötös skálán értékelték a rendőrség munkáját, és a kocsordi önkormányzat a legjobb, 5-ös értékelést adta – tették hozzá a lap szerint.
Korábban írtuk: Igazolt jobbikos hiányzás miatt volt meg a kétharmad - a balliberálisok máris felfedezték a "titkos koalíciót"
Az Országgyűlés kedden 131 igen szavazattal, 65 nem ellenében fogadta el az egyes közigazgatási tárgyú törvények - kétharmados többséget igénylő rendelkezéseket is tartalmazó - módosítását. A parlamenti honlap adatai szerint a szavazástól igazoltan távol volt a jobbikos Apáti István, akinek frakciója további tagjai egyébként nemmel voksoltak.
Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke a történteket úgy összegezte: "a Fidesznek nincs kétharmada a magyar Országgyűlésben, viszont a Fidesz-Jobbik-koalíciónak van kétharmada a magyar Országgyűlésben". Hozzátette: kedden kiderült, melyik ellenzéki párt és melyik a Fidesz szekértolója.
Emlékeztetett arra, hogy már decemberben is volt olyan szavazás, a szociális törvényről szóló, amelyet meg lehetett volna akadályozni, mert nem volt a Fidesznek kétharmada. A törvény elfogadásában benne volt a Jobbik képviselőinek magatartása is - közölte. Elmondta, a mostani szavazáson a jobbikos Apáti István nem jelent meg az ülésteremben.
Lukács Zoltán szerint az a kérdés, "milyen érdeke fűződik ahhoz a Jobbiknak, hogy kiszolgálja a Fideszt". "Nem tudják, hogy kap-e támogatást ezért, vagy az Orbán-rendszer elnéz a Jobbiknak olyan ügyeket, amelyeket másnak nem nézne el" - mondta. Kérdésre válaszolva Lukács Zoltán elmondta, az MSZP képviselői közül mindenki bent volt az ülésteremben, és tudomása szerint a többi baloldali párt képviselője is szavazott.
Együtt: a Jobbik "passzív támogatásával" volt kétharmada a Fidesznek
Az Együtt szerint a Jobbik "passzív támogatásával" volt kétharmada a Fidesznek az Országgyűlésben kedden. Az ellenzéki párt MTI-hez eljuttatott közleménye szerint amennyiben a nap folyamán tartott parlamenti szavazásnál bent lett volna a jobbikos Apáti István, meg lehetett volna akadályozni egy kétharmados törvénymódosítást.
Szerintük ezzel egy "régóta sejtett dologról hullt le a lepel": "összenőtt, ami összetartozik", a Jobbik "passzívan támogatja" a kétharmadot. Mennyit fizetett Orbán Viktor Vona Gábornak a kétharmados többségért? Mit ígért a miniszterelnök "a rendszeresen zsidózó és cigányozó Vonáéknak", az álellenzéki Jobbiknak a "passzív támogatásért"? - kérdezi az Együtt.
DK: a Jobbik segített a kormánynak
A Demokratikus Koalíció szerint a keddi kétharmados parlamenti szavazáson ismét Vona Gábor pártja "tolta át" Orbán Viktor kormányát. Gréczy Zsolt szóvivő MTI-nek megküldött közleménye szerint "a voksolás bebizonyította, hogy a korábban egy polgári körben tevékenykedő Orbán Viktor és Vona Gábor között harmonikus a politikai kapcsolat".
(MTI nyomán)