Habár egyre inkább megrendülni látszik Simicska Lajos médiabirodalma, a Lánchíd Rádió műsorvezetője, Csintalan Sándor úgy véli, hogy a háborúnak még nincs vége.
Csintalan Sándor a HVG-nek adott egy terjedelmesebb interjút, amelyben először a Class FM eladásáról, a Lánchíd Rádió jövőjéről, valamint a kormány szándékairól ejtett néhány szót.
Zoom
„A tulajdonos nem árulja sem a Hír TV-t, sem a Lánchíd Rádiót. A Class FM pusztán azért került amerikai kézbe, mert csak a hülye nem látja, hogy Simicska Lajos tulajdonában a Class FM biztosan nem kapná meg a működésének folytatásához szükséges frekvenciaengedélyt. Pedig minden joga meglenne rá, de a hatalom – ha meg tudná tenni – minden eszközzel, brutális módon eltakarítana bennünket a médiapiacról. De feltartott kézzel nem vonulunk le a pályáról.”
Az interjúban elhangzott az is, hogy az Orbán–Simicska háború politikai konfliktuson alapszik, innentől kezdve ezt a csatát „politikai eszközökkel is kell megvívni.” Ez alapján kiderült az is, hogy Simicska sajtóbirodalma nem fog belemenni olyan értelmetlen, a kormánypárti médiától látható harcba, amely titkok kifecsegésére alapozva szeretne lejáratni másokat: „mi idáig nem süllyedünk, ezt a szívességet akkor sem tesszük Orbánnak, ha igaz lenne.”
Csintalan elmondta, hogy amikor 2012-ben bejelentette, hogy megveszi a Népszabadságot, azt valójában Simicskának és a médiaholdingnak szerette volna megszerezni. Ezzel pedig az volt a célja, hogy fenntartsa a stabilitást, és ezt még MSZP-s múltja miatt sem érezte ízléstelennek.
Zoom
Volt szocionistaként Csintalannak érzelmi kérdés kérdés lehet a Népszabadság is
„Stabilitást adtunk volna, hisz a Népszavát is a Közgép pénzén sikerült lélegeztetőn tartani. Ne felejtse el, hogy a baloldal legerősebb pártja elvesztegette, cserben hagyta a Népszabadságot. De nemcsak az újságot, minden olyan intézményt is – a bennük dolgozókkal együtt -, ahol gondolat termelődik. Miközben az erre fordítható pénz magánzsebekbe vándorolt. Szóval szégyenkeznivalóm ebben az ügyben nem nekem van.”
A szocialistákat korábban a Fideszért otthagyó Csintalan számára elfogadhatatlan a miniszterelnök jelenleg működtetett, vezérelvű hatalmi rendszere és médiapolitikája. Bár elmondta, hogy „személyesen jobban járt volna”, ha Orbán mellett marad, de Simicskával értett egyet, ez pedig nála érzelmi kérdés. Mindezek ellenére pedig arra a kérdésre, hogy továbbra is tagja-e a Fidesznek, igenlő választ adott ugyanis, ahogy mondta: „számomra elsősorban a kormány vállalhatatlan, amely a Fidesz nevében gyakorolja a hatalmat.”
(Blikk)