Fél év alatt összesen 30 millió forintot fizetett vissza az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a botrányos Híd a munka világába program után – értesült a Magyar Nemzet.
A cigány bűnszervezet júniusban kezdte meg a törlesztést, miután a humántárca elállt a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett "felzárkóztatási" program támogatási szerződésétől. Az Emmi több mint 1,6 milliárd forint visszaszolgáltatására kötelezte az ORÖ-t, ám a szervezet eddig adósságának alig két százalékát fizette vissza. A minisztériummal kötött megállapodás alapján az ORÖ-nek fél éve maradt arra, hogy 1 621 256 049 forintot törlesszen. Az összeg az önkormányzat költségvetésének csaknem négyszerese, így borítékolható, mi lesz a visszafizetésből.
Balog Zoltán cigányimádó minisztériuma egyébként kirívóan méltányos feltételeket támasztott; a törlesztés első 11 hónapjában mindössze havonta ötmillió forintot kell megfizetnie az ORÖ-nek. A tizenkettedik hónapban pedig a fennmaradó több mint másfél milliárd forintot egy összegben kellene törleszteni, amire aligha van esély.
(MNO nyomán)