A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy hosszabbítsa meg május végéig a nemzeti konzultációt.
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azzal indokolta a kérést: több jelzést kaptak arról, hogy egyes országrészekbe későn mentek ki a konzultációs ívek.
A kormánypárti politikus azt is kérte: a kormány kezdje feldolgozni és közölni a részeredményeket annak érdekében, hogy az Országgyűlés még a tavaszi ülésszakban az emberek véleményének figyelembe vételével tudjon döntést hozni azokban a témákban, amelyeket a konzultáció érint.
Frissítés: hihetetlen, de...
... a kormány a Fidesz-frakció javaslata alapján május 31-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldési határidejét - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Jelezték azt is, már biztos, hogy a mostani lesz az eddig legsikeresebb kormányzati konzultáció, mivel a résztvevők száma elérte a másfél milliót.
A központ tájékoztatása szerint a határidő meghosszabbítása azért indokolt, mert változatlanul több tízezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdőívek, és a kormány szeretné biztosítani, hogy minden állampolgár elmondhassa a véleményét. A határidő-hosszabbítást a Brüsszellel folytatott jelenlegi viták is indokolják – jegyezték meg. Hozzátették: a meghosszabbított határidő az ellenzéki pártok számára is jó lehetőséget jelent arra, hogy végre ismertessék álláspontjukat az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekben.
“Ezt már csak azért is joggal várjuk el”, mert a baloldali képviselők nemrég megszavazták az Európai Parlament betelepítési kvótákat szorgalmazó, és a határzárat támadó állásfoglalását – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.
(MTI nyomán)