Az ítélet szerint a "fiatalember" nem fogadott el pénzt a "kezelésekért", de megtévesztette áldozatait, az injekció beadásával pedig veszélybe is sodorta egyiküket. Az álorvos fellebbezett, így az eljárás másodfokon folytatódik.
Zoom
Kézrátétellel műtött, telefonnal vérnyomást mért és EKG-vizsgálatokat "végzett", végül egy injekciót is beadott egyik betegének. Egy önmagát doktornőnek kiadó "fiatalembert" kuruzslásért kedden három hónap börtönbüntetésre ítéltek, igaz, a végrehajtását két évre felfüggesztették – tudósított az RTL Híradó.
Csak éjjel lehetett kezelésre járni a Nógrád megyei Szirákon Rita doktornőhöz – így nevezték őt a helyiek. Tavaly nyáron egy sziráki fiatalember ismerkedett meg vele, a Házon kívül című műsorban korábban azt mesélte: megörültek, hogy náluk is van orvos, akinek tudomásuk szerint máshol is volt "irodája".
Rita doktornő beköltözött új szerelme házába, mindenki csodájára járt az "orvosnak", de aztán furcsa jelenetek zavarták meg a viziteket. Például telefonnal végzett műtéteket, volt, akinek szívműtétet ígért.
Tüdőgyulladást "állapított meg" annál a fiatalembernél, akihez beköltözött, és injekciót adott be neki. "A kezelésről" a mit sem sejtő beteg azt mondta: "két napig az apósomék hordtak ki WC-re, mert nem voltam az eszemnél".
Innentől lett gyanús a doktornő, és végül kiderült róla, hogy sem nem doktor, sem nem nő.
Az RTL Híradó stábja megkereste Gyöngyöspatán az álorvost. Ott az édesapja Robinak hívta őt, pedig az igazi neve Ákos. Azt állította: rosszakarói akarják lejáratni, és tönkrement a történtek miatt.
A bíróságon már nem akart vallomást tenni az "áldoktornő", csendben hallgatta az ítéletet: kuruzslásért két évre felfüggesztett három hónapot kapott.
(RTL - HVG nyomán)
Korábban írtuk: