Szélsőséges, család- és emberellenes a Fidesznek a Munka törvénykönyve módosítására tett javaslata - írja közleményében Volner János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.
A nemzeti párt számára elfogadhatatlan, hogy a tervezet szerint a munkáltatóknak 3 éven belül kell elszámolniuk a dolgozóknak járó túlmunkák díjával és a szabadnapokkal. Mint írják közleményükben, azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy 250 óráról 400 órára emelkedjen az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő maximális mértéke.
Zoom
A Mi Hazánk felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a XXI. században nincs helye málenkij robotnak. Három éven belül elszámolni a túlórákat, miközben jó néhány ágazatban ennek csupán töredéke a foglalkoztatás szokásos időtartama? - teszik fel a kérdést.
"Nem tudjuk, mi szülte ezt az elképesztő, az európai megoldásoktól szélsőségesen elrugaszkodott törvényjavaslatot, talán a jég dupla whiskyvel lehetett a felelős, de ezt az őrületet senki nem gondolhatja komolyan..." - zárja közleményét Volner János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.
(Kuruc.info)