2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"A választás legnagyobb vesztese": volt olyan szavazókör, ahol még a kutyapárt is megelőzte a Jobbikot

Reklám

A választás legnagyobb vesztese a Jobbik, melyre a választók 6,41 százaléka, 220 ezer ember szavazott. Emlékeztetőül: tavaly áprilisban közel 1,1 millióan választották őket - írja az Index. Megjegyzik: a Jobbik néppártosodása kudarc, a "szélsőséges nacionalista" szavazókat elvitte a szakadár Mi Hazánk, a többi szavazó jelentős részét a Fidesz, a Fidesz-ellenes protesztszavazók egy részét pedig feltehetően a Momentum, rengeteg volt jobbikos szavazó meg egyszerűen otthon maradt. Volt olyan szavazókör, ahol a Jobbikot a Kutyapárt is megelőzte.
Zoom
"Fogják képviselni"? A többes szám enyhén szólva indokolatlan...
Az LMP 2,18 százalékos eredményéről mindent elmond, hogy közel fél százalékkal a Kétfarkú Kutyapárt mögött végeztek: a párt Szél Bernadett és Hadházy Ákos tavalyi távozásával fémjelzett válsága mostanra a számszerű eredményben is megmutatkozott. A drámaian rossz szereplés akár a párt eltűnésének is a nyitánya lehet, az elnökség azonnal le is mondott. Nem kizárt, hogy a választók közül sokakban csak akkor tudatosodott, hogy a párt meghatározó arcai közül nemigen maradt senki, amikor látták, hogy Szél Bernadett már más párt (a Momentum) mellett kampányol.
A Mi Hazánk elégedett lehet a 3,31 százalékos eredménnyel - jegyzik meg.
Az MSZP és a Párbeszéd közös listájának 6,66 százalékos országos, és 9 százalékos budapesti eredményéről azt írják: várhatóan az eddigieknél is jobban szét fogja zilálni a kiábrándító állapotban lévő szocialista pártot, és egyelőre nem is látszik, hogy miként lennének képesek bármiféle komolyabb vérátömlesztésre – be is jelentették, hogy az elnökség az eredmény dacára sem mond le, és a mandátum sorsáról is majd a jövő héten döntenek. A magyar politikai baloldal évtizedek óta az MSZP és Gyurcsány Ferenc túsza, a vasárnapi eredmények pedig úgy is értelmezhetők, hogy a szavazók már nem bennük látják a jövőt.
Már annak is örültek, hogy még nem szűntek meg
A Jobbik megmaradását nevezte a legnagyobb sikernek a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás estéjén újságíróknak nyilatkozva az ellenzéki párt szóvivője, mondván, "a Fidesz el akart törölni minket a föld színéről", de ez nem sikerült.
Pártja eredményváróján, Budapesten Szilágyi György kijelentette: minden eredménynek örülnek, hiszen a párt létét veszélyeztető időszak volt az elmúlt egy év, "hiszen a Fidesz mindent megtett azért, hogy elsöpörjön minket az útból".
Azt mondta: ha alatta is maradna EP-választási eredményük a tavaly tavasszal, az országgyűlési választáson elértnek,
a legerősebb ellenzéki párt marad a Jobbik.
Íme "a legerősebb ellenzéki párt":
Zoom
A főbohóc ezek után még a Fidesz képébe akar röhögni
Miután a Jobbik óriási vereséget szenvedett az EP-választáson, Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, egyben a párt EP-listavezetője és Jakab Péter frakcióvezető-helyettes tartott villámgyors sajtótájékoztatót.
Jakab megköszönte mindenkinek, aki a Jobbikot támogatta, szerinte ugyanis ez ma egyáltalán nem veszélytelen dolog. Az ellenzéki politikus ezután megismételte, amit már korábban elmondott, nevezetesen, hogy a párt a legnehezebb évén van túl, ám ennek ellenére a Fidesznek nem sikerült elsöpörnie őket.
"Az önmagában győzelem, hogy a párt él és küzd. Valójában sokkal kevesebben mentek el, mint ahány jobbikos van. Nem hátrálunk, és megújulva térünk vissza az önkormányzati választásokra, ahol a Fidesz képébe fogunk röhögni" – jelentette ki.
Zoom
Ennyit ért a méregdrága felmérésük
Gyöngyösi Márton szintén köszönetet mondott. Ő is arról beszélt, milyen nehéz volt a Jobbik számára az elmúlt egy év.
De kiemelte: "EP-mandátumot nyert a Jobbik, és a párt alternatívát kínál Orbán Viktorral szemben".
Ezután Gyöngyösi és Jakab megköszönte a részvételt, majd szélsebesen elviharzott, meg sem várták, hogy az újságírók kérdéseket tegyenek fel. Gyöngyösi korábban arról beszélt, hogy a belső méréseik szerint várhatóan 14 százalékot fognak kapni az EP-választáson - jegyzi meg a vergődésükről beszámoló 24.hu.
A hvg tudósítója megjegyzi:
Gyöngyösi Márton már az egy mandátumnak is örült.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready