2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:55 Erdőtüzek pusztítanak Portugáliában10:24 "Nőt keresett magának" a krétai gyilkos, az sem zavarta, amikor már nem volt életben09:55 Illegális gyorsulási versenyt látogattak meg a rendőrök09:41 Barbarossa hadművelet: a Wehrmacht és Vörös Hadsereg összehasonlítása a szervezés területén09:14 Tovább ritkítják a dzsihadistákat Irakban08:25 Szerelmes lett Romániába egy "belga" - oláh juhászok botjai józanították ki08:03 Kicsavarták a szivárványos zászlót a buzeráns kezéből egy lengyel városkában07:47 A brit tanker elfogásának első gyakorlati haszna: Szaúd-Arábia két és fél hónap után útjára engedte az iráni tartályhajót07:30 Azonosíthatatlan lehet már a Hableány-baleset utolsó áldozata06:51 14 méteres árokba zuhant egy illegális bevándorlókkal teli busz Macedóniában22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A szája mellett csak megrovás járt Szanyi elvtársnak: nem zárják ki a degenerálódó belterjes klubból

Az MSZP tagja maradt Szanyi Tibor, akit csupán megrovásban részesített a párt etikai bizottsága, amiért korábban élőhalottnak, korruptnak, degenerálódó belterjes klubnak nevezte közösségét — értesült a Magyar Nemzet. Szanyi mind­eközben szervezi Bal Blokknak nevezett mozgalmát, amely a tervek szerint augusztus végén, Horányban bont zászlót.
– Az elnökség nem tűri a kibeszélést, aki ezzel szembemegy, azt a közösség ki fogja vetni magából – emelte magasba az ujját az MSZP elnöke, Tóth Bertalan, mielőtt a szocialisták bejelentették, hogy a párt országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsa előtt meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztik Szanyi Tibor párttagságát.
Az MSZP alelnöke előzőleg három nyílt levélben is élőhalottnak, korruptnak, degenerálódó belterjes klubnak nevezve bírálta pártját. (Igaz, Szanyi csak azután ragadott tollat, hogy a szocialisták katasztrofális EP-kampányának is köszönhetően elveszítette brüsszeli mandátumát.)
Zoom
Szanyi elvtárs kizárása fel sem merült (fotó: MTI/Balázs Attila)
A Magyar Nemzet szocionista elnökségi forrásaitól megtudta, hogy Tóth Bertalan dörgedelmei ellenére az etikai és fegyelmi ügyek tanácsa Szanyit végül nem zárta ki a pártból, csupán megrovásban részesítette. A kormánypárti lap forrásai a döntést úgy magyarázták, hogy alelnökük amellett maradhat a párt tagja, hogy a nyilvánosság elé tárt súlyos kritikái mégsem maradtak következmény nélkül.
A jelek szerint az MSZP jelenlegi vezetésének gyakorlatává vált, hogy egyes politikusaikat a nyilvánosság előtt kizárással fenyegetik, majd egy ejnye-bejnyével elintézik az ügyet. Ilyen volt a korábbi elnök, Mesterházy Attila esete is, aki ellen információk kiszivárogtatásával, a párt vezetősége elleni áskálódás vádjával indított vizsgálatot a fegyelmi ügyek tanácsa. Utóbbi azonban bizonyítottság hiányában megszüntette a Mesterházy elleni eljárást, azaz a volt elnök is maradhatott az MSZP-ben.
Mindeközben Szanyi Tibor szervezi a Bal Blokknak nevezett mozgalmát. A szerencsére döglődő párt alelnöke nemrég az M1 aktuális csatornán közölte, hogy mozgalma augusz­tus végén Horányban, a „baloldali Sziget Fesztiválon” szeretné az első bejelentéseket megtenni.
A mozgalomhoz csatlakozni szándékozókat a műsorban nem nevezte meg, de elmondta, több emberrel tárgyalt már, akikkel „kétségtelenül egyetértenek abban, hogy vétek magukra hagyni a baloldali érzelmű embereket”.
– Mivel 2022-ig – az idei önkormányzati választásokat leszámítva – nem lesz igazi választási szituáció, ez jó időszak az újszerű, innovatív mozgalmak felépítésére – fogalmazott Szanyi.
(MN nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready