2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A gazdi szerint nem nagy ügy a csókakői rottweilertámadás, majd kifizetik

Reklám

Megdöbbentő történések közepette folyt le a csókakői kutyatámadásban érintett rottweiler két hetes karanténja. A gazdák el akarták vinni a kutyát, de erre már nem kerülhet sor: elaltatták - írja a Feol.hu.
Zoom
Mint ismeretes, egy kétéves kislány esett egy megvadult rottweiler áldozatául Csókakő egyik utcájában. Az állat nem kegyelmezett, a gyermek életéért egész éjjel küzdöttek az orvosok. Azóta a kislány jobban van, kikerült az intenzív osztályról – bár még számos műtét vár rá. Az állatot két hétre karanténba zárták, megfigyelésre, hogy kiderüljön, mi legyen a sorsa. A két hét lejárt, ám a nyilvánosság nem tudott arról, ami ez alatt az idő alatt történt.
Fűrész György, Csókakő polgármestere megdöbbentő jelzést kapott az ASKA Alapítványtól, ahol az ebet megfigyelés alatt tartották. Mint fogalmazott, őt is és a jegyzőt is ledöbbentették a hallottak, majd közölte: az állatot azóta elaltatták. De amíg erre nem került sor, sok minden történt… A telep munkatársai nyilvános bejegyzésben írták meg az elmúlt időszak eseményeit, mert olyan helyzetekbe keveredtek, amilyenbe talán még soha. Igaz, nem azonosították be a konkrét ügyet, de a csókakői polgármester ezt megtette. Ebből idéz a lap:
„Az elszállításkor gazduram volt a helyszínen, ő volt az egyes számú cinikus, aki vállrándítással közölte, hogy van ilyen, hogy kiszökik egy kutya, és támad. Kifizetjük, amit ki kell. Vérforraló hozzáállás, miközben egy 3 éves gyerek életéért küzdenek az orvosok. Még talán sokknak is gondolhatnánk ezt a viselkedést. De kiderült, ez bizony nem az. Ez az alapállás a családnál, akiket baromira nem érdekel, hogy élet-halál között fekszik egy gyerek, akinek élete végéig maradandó sérülései lesznek. Miért mondom ezt? Mert megjelent anyuka is, gyerekestől!!! A megfigyelési idő végén. No meg két civil ruhás rendőr kíséretében, hogy már pedig vinnék a kutyát, mert abból rendőrkutya lesz” – áll az elbeszélésben, ami így folytatódik: „Azonnal hívtam az illetékes kapitányságot, ahol legalább annyira hüledeztek, ahogy én, és az első reakció az volt, hogy ezek tuti beöltözött állatvédők. Rendőrautóval? Ezzel pont annyit értem el, hogy innentől aztán már senki nem ért semmit.”
Ám a történetnek, mint kiderült, itt még nem volt vége: „kisnagyság ismételten a kapuban állt, persze kopasz, kigyúrt legénykével. A legényke meg mint börtönőr mutatkozott be, melldomborítással, hogy ő a hatóság. Hát nem, kedves. Hol van az az ominózus határozat, amivel itt intézkedne? Természetesen a nagy duma most is elhangzott, milyen nagy kutyás. Rákérdeztem, tisztában van-e azzal, hogy milyen kutyáról beszélünk. Tudja, hogy egy kisgyermeket mart meg, okozott súlyos sérüléseket? Persze, hát van olyan szituáció, amikor gyerekre kell kutyát küldeni. Na, itt volt az a pillanat, amikor minden cérna elszakadt. Olyan nincs, hogy kutyát kell küldeni egy gyerekre. De, szerinte van, és ez a kutya, aki már támadt gyerekre, erre a feladatra tökéletes. Ránéztem az anyának nevezett lényre, hogy ott vannak mellette a gyerekei, ha az övéivel történne mindez, akkor is csak a vállát rángatná? Még csak választ sem kaptunk, csak lobogtatta a törzskönyvet, amivel továbbadná a kutyát. Természetesen ismét értesítettük a rendőrséget, így hát elinaltak.” Ez volt az a pont, amikor nyilvánosságot kellett hogy kapjon az elmúlt két hét eseménysorozata.
Egyébként az elmúlt időszakban nem látták a családot Csókakőn (állítólag elköltöztek), ellenben egy kutya továbbra is ott kapott helyet:
Zoom
Fotó: NN/Feol
A rendőrségnél belső vizsgálat indult az üggyel kapcsolatosan, ugyanis a gyepmesteri telepnél magukat rendőrnek mondó és rendőrautóval érkező személyekről a helyi kapitányságon nem tudtak semmit.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready