Alig pár napja olvashattuk örömtől repeső szívvel Jakab Péter elnöki szándéknyilatkozatát, az igazi élmunkásnő is bejelentkezett riválisnak. Be szép is lenne az LMP-s társelnöki rendszer velük!
A Jobbik alakulásakor az elvtársnő a Gyurcsány-kormány minisztériumában dolgozott, a Jobbikhoz csak a néppártosodás során csatlakozott, miután Hende Csaba kirúgta a Fidesz-kormány Honvédelmi Minisztériumából, mert a miniszter elől is eltitkolta, hogy korábban kizárták az ügyvédi kamarából.
Zoom
Bundás Andi nem véletlenül érzi magát otthon napjaink Jobbikjában
Jakabhoz hasonlóan ő is egy hazugságot hangsúlyoz:
a Jobbik kormányozni is képes, jobboldali, nemzeti erő.
A gyurcsányistákkal leglátványosabban összeboruló újjobbikosnak van bőr a képén a párt komcsillenes alapító nyilatkozatára hivatkozni:
Mi nem kérdezzük honfitársainkat, milyen ideológia mentén választanak, hiszen az egész nemzetet képviseljük a 2003-as Alapítói Nyilatkozat szellemében.
Továbbá:
Nekem kifejezett célom az, hogy mind az Országgyűlésben, mind a pártmunkában a jövő nemzedéket alázatosan szolgáljam, s azt az utat járjuk, amit a 2003-as Alapító Nyilatkozat kijelölt.
Idézzünk a hivatkozott alapító nyilatkozatból is:
A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból. A Parlamentben a mindenkori jobboldali kormány lelkiismerete kívánunk lenni
Szerepel benne a posztkommunistákra vonatkozó megjegyzés is, amit Varga-Damm saját bevallása szerint nem is ért, és nem "bélyegzi meg" vele a barátait:
A posztkommunista baloldal szociális érzékenység híján a nagytőke, a bankárok és a felső tízezer érdekeit szolgálja.
Zoom
Igazi öribarinők
Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy Jakab fajtájára jellemző követelőzésével szemben Varga-Damm külön nyomatékosítja, hogy nem kér hosszabb mandátumot az alapszabályban meghatározottnál, és nem kizárólagosan olyan elnökhelyettessel és alelnökökkel hajlandó együttműködni, akiket ő mond tollba a kongresszusnak. (Szerencséjére a számára vállalhatatlan valódi jobboldaliak már távoztak a pártból.)
Íme a teljes szándéknyilatkozat:
(Kuruc.info)
Tökéletes jelölt az erős balkanyart végrehajtó párt élére: