A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. január 20-án 17 óra 23 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten, a IX. kerületben megszúrtak egy fiatal férfit.
Zoom
Fotók: Varga Imre/Blikk
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi késsel megszúrt egy 19 éves fiatal férfit. A feltételezett elkövetőt a kiérkező rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták. A megszúrt fiatal férfi a helyszínen életét vesztette.
Zoom
Az adatgyűjtés és a szemle jelenleg is tart - írja honlapján a rendőrség.
A Blikk helyszínen lévő munkatársának beszámolója szerint rengeteg rendőr van kint, az áldozat anyja az utcán zokog.
Zoom
A halálra szúrt férfi ugyanakkor "nem volt ismeretlen a hatóságok előtt".
Jelenleg "több szomorú, ám annál indulatosabb rokon és barát gyűlt össze" - ami tudjuk, általában mit jelent.
A szurkálót a Márton utcában fogták el a rendőrök. Az áldozat 19, gyilkosa 20 éves.
Frissítés: két MTI-kép:
Zoom
Rendőrök bűnjelet keresnek a főváros IX. kerületében, ahol megszúrtak egy 19 éves férfit, aki a helyszínen életét vesztette 2021. január 20-án (fotók: Mihádák Zoltán)
Zoom
2. frissítés: a szóváltás részletei
Kihallgatták és őrizetbe vették a budapesti nyomozók azt a 20 éves férfit és társát, akik a gyanú szerint 2021. január 20-án kora este Budapest IX. kerületében szóváltásba keveredtek egy férfivel, akit B. János egy késsel megszúrt. A szúrás során a 19 éves fiatal férfi a helyszínen életét vesztette.
A nyomozás adatai szerint a 19 éves férfi egy Telepy utcai társasház előtt egy korábbi vitás ügy miatt keveredett szóváltásba B. Jánossal és 21 éves K. Antallal. A vita során a 19 éves férfi elővett egy gumilövedékes fegyvert, és több lövést adott le B. Jánosra és társára, majd bemenekült egy társasházba. B. János és K. Antal követték a lépcsőházba a férfit, ahol B. János egy késsel megszúrta, majd társával, K. Antallal többször megrúgta és megütötte. A két férfi ezután elmenekült a helyszínről, őket a budapesti rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a 20 éves B. Jánost és a 21 éves K. Antalt emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.