Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Gyalázat" - az ősfideszes győri orvos-polgármester is bírálja az új egészségügyi törvényt

Dézsi Csaba András feleségének másfél évtizednyi munka után távoznia kellett a közösen felépített szívkatéteres laborból. Győr fideszes polgármestere Facebook-oldalán keményen bírálta az ezt előíró új jogszabályt, a lépést gyalázatnak nevezte, a Blikknek pedig azt mondta, felesége sem írta alá a neki felkínált, őt visszaminősítő új szerződést, az egyetemen fog inkább tanítani.
Az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt szabályozó törvényről azt mondta, legalább 15-16 pontját tartja problémásnak. A lap által ősfideszesnek nevezett orvos példának a hálapénzt hozta. Szerinte annak mindenki örül, hogy megszűnik, de nem szép dolog, hogy megtiltják a másodállást a dolgozóknak, hiszen emiatt a magas tudású emberek jelentős része elképzelhető, hogy a magánszférába fog átmenni. Ott azonban sok komoly beavatkozás nem végezhető el. Nagyon hasonlít ez a rendfenntartó erők szabályozására, ami az egészségügyi dolgozók esetében nem működik.
Fogalma sincs, ezt ki írta elő, szívesen elbeszélgetne vele, „bár lehet, semmi értelme nem lenne, mert nem értené, amit mondok”.
Dézsi doktor úgy véli, a hibákat csak a kormány képes kijavítani, és biztos benne, ezt meg is teszi. Szerinte az ellenzék felkészületlen, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) pedig se az orvosokat, se a betegeket nem képviseli, javaslataival megtévesztette a döntéshozókat.
A cikk megjelenését is kommentálta a fideszes politikus. Azt írta, az egészségügyi munkában alapszabály, aki dolgozik, az hibázhat, de a hibát nem szabad elhallgatni, mert az már tudatos károkozás.
(Blikk - 24 nyomán)
Korábban írtuk:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready