A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, amit a miniszterelnök legutóbbi rádióinterjújában belengetett, vagyis, hogy nyáron lehetnek olyan rendezvények, amelyeken csak oltási igazolással lehet majd részt venni. Álláspontunk szerint mindez diszkriminatív, ezért követeljük, hogy ne legyen Magyarországon kötelező oltási könyv, amivel az emberek szabadságát korlátozzák - írja közleményében Dúró Dóra a Mi Hazánk elnökhelyettese. Alább a folytatás.
Ugyanakkor üdvözöljük a kormány azon döntését - amelyet mi hónapokkal ezelőtt javasoltunk -, hogy kitolják az üzletek nyitvatartását, és a kijárási korlátozás kezdetét is. Viszont továbbra is követeljük, hogy ne zárják le a gazdaságot, hagyják dolgozni azokat a magyarokat, akik akarnak. Oldják fel a sportolási lehetőségek korlátozását, és engedjék szabályozott keretek között az uszodák, edzőtermek, vendéglátóhelyek, mozik, színházak és a szolgáltató szektor nyitását.
A Mi Hazánk járványszolidaritási adót vetne ki a koronavírus haszonélvezőire: a gyógyszeripari vállalatokra, a kaszinókra, a multinacionális kereskedelmi vállalatokra és a kommunikációs tech-cégekre. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy míg magyarok százezrei kerültek rendkívül nehéz helyzetbe, mások most is csak gazdagodnak.
Amennyiben egyetértesz velünk, támogasd a petíciónkat itt: mihazank.hu/lezarasellen