2021. szeptember 20., hétfő, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:01 Dodzsemezés után vízibiciklizés RPG-vel - a tálib cukiságkampány újabb fejezete12:22 Netajáhu hirtelen előrebukó fejjel figurázta ki a gyakran elbóbiskoló Bident12:14 Nagyszabású hadgyakorlatba kezdtek orosz hadihajók a Fekete-tengeren11:58 Borzalom: már Bidenék is migránsokat deportálnak11:06 Cigányok, zsidók, négerek és a Momentum-tagság - kellően színesre sikeredett a pécsi buzifelvonulás10:48 Lövöldözés volt a permi egyetemen, halottak is vannak09:55 "Megdöbbentő rasszizmus": realista cigányábrázolás miatt visítanak a libsik09:34 Tizenhárom beteg hunyt el a hétvégén, 1072 új fertőzöttet találtak08:33 Jordániában tárgyalt a szíriai védelmi miniszter08:08 Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén07:45 Észak-Korea válaszintézkedésekkel fenyegetett az ausztrál atomtengeralattjáró-beszerzés miatt07:27 Vétkes mulaszást pótolt Hollandia07:11 Megritkultak a kártyacsalások06:56 Online maratoni versfolyamot szervez egy békéscsabai szakközépiskola06:42 Lakóterületen zuhant le az amerikai haditengerészet egyik kiképzőgépe Texasban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Orbán-Salvini-Morawiecki-találkozó: európai reneszánszt szeretnének, melyet atlantizmus és zsidóbarátság jellemez

Sok millió európai polgár maradt képviselet nélkül. Európai reneszánszt akarunk, azért fogunk dolgozni, hogy a kereszténydemokratáknak legyen képviselete és hangja Európában – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Budapesten a Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel és Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel, a Liga elnökével tartott budapesti tárgyalása után.
Zoom
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
A magyar miniszterelnök szerint az Európai Parlament legnagyobb konzervatív pártcsaládja, az Európai Néppárt elköteleződött a baloldallal folytatott együttműködés mellett, Magyarország, Lengyelország és Olaszország viszont közösen tervezi a jövőt, a konkrét programmal készül „a nagy európai vitára”: a világos atlantista elkötelezettségen túl kiállnak a szabadságért, a családért és a kereszténységért, nemet mondanak a cenzúrára „a brüsszeli birodalomra”, az illegális migrációra és az antiszemitizmusra.
A magyar miniszterelnök szerint a csütörtöki találkozó egy hosszú út kezdete volt, májusban folytatják a most megkezdett munkát, valószínűleg Varsóban, ahova Mateusz Morawiecki már meg is hívta Orbán Viktort, illetve Matteo Salvinit.
Zoom
Véget akarunk vetni annak nevetséges politikai gyakorlatnak, hogy a jobboldalnak mindig csak széle van, a baloldalnak pedig mindig csak közepe – mondta Orbán Viktor, aki hűséges barátjaként említette a lengyel kormányfőt és Magyarország hőseként a volt olasz belügyminisztert. Nincs olyan téma, amelyben ne tudnánk egyetértést kialakítani – fűzte hozzá.
A Fidesz márciusban kilépett a Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából, aztán pedig magát a pártcsaládot is elhagyta. Mateusz Morawiecki, illetve Matteo Salvini pártja nem ugyanabban az EP-frakcióban ül. A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) a Európai Konzervatívok és Reformisták, az olasz Liga az Identitás és Demokrácia tagja.
Mateusz Morawiecki egyetértett Orbán Viktorral abban, hogy egy elmélyített integrációra van Európában szükség, amely a többi között tiszteletben tartja a szuverenitást, az egyéni szabadság jogokat és a keresztény értékeket. A lengyel miniszterelnök figyelmeztetett, hogy az idegen kultúra még mindig fenyeget.
Európa gyökerét újjá kell építeni, hogy az valami ismeretlen felé ne menjen el – jelentette ki a lengyel kormányfő, aki azt is mondta, nem akarja, hogy a brüsszeli elit összevissza huzigálja Európát, ő amellett van, hogy egy széleskörű spektrum mentél épüljön újjá a kontinens. Ehhez, mint mondta, az európai reneszánsz terve van szükség.
Matto Salvini azt mondta, a második világháború óta „a legsötétebb időszak van most”, ami ellen küzdeni kell, erre a brüsszeli elit alkalmatlan – tette hozzá. Az olasz kormányfő pedzegette egy új európai pártcsalád megalapítását, de konkrét dolgot végül erről nem mondott. Azt azonban leszögezte, hogy az európai politika már nem lesz ugyanolyan, mint a koronavírus-járvány előtt.
Hátradőlni semmiképp nem fogunk – jelentette ki Salvini, hozzátéve, hogy sem második, sem pedig harmadik nem akar lenni, az első hely a cél – húzta alá. A pártcsalád víziójáról ugyan annyit még elmondott, hogy a nők és a családok jogainak védelme lesz fontos.
(Index)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready