Javában zajlanak az építési munkálatok abban a budai villában, amely Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea lakhelye lesz. Az eredetileg háromlakásos, úszómedencés házat átépítik és egybenyitják, de nem bízzák a véletlenre az ország leggazdagabb párjának biztonságát sem, írja a 24.
Zoom
Az azóta törölt fénykép
A villa biztonságáért a felcsúti illetőségű Talics Norbert által tulajdonolt Eurovéd Security Zrt. felel. A cég a 2014-es alapításától kezdve a Mészáros-érdekeltségek és ingatlanok őrzés-védelmével foglalkozott. Már működésük első évében megkapták a milliárdos tihanyi nyaralójának és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának az őrzését, azóta pedig a cégbirodalom más részei, köztük a hotelek és az irodaházak biztonságát is az Eurovéd szavatolja. A nemrég részvénytársasággá alakított biztonsági vállalkozás négy év alatt megnégyszerezte bevételeit, és 2019-ben túllépte a milliárdos határt.
A házat extra biztonsági eszközökkel is ellátták. A békéscsabai Trezor-Liktor Zrt. a Facebookon azzal a fotóval reklámozta magát, amin az egyik legnagyobb saját gyártású páncélszekrényüket szállítják. A cég március végén közzétett bejegyzéseiben a helyszín nincs ugyan megadva, de a trezor elhelyezéséről készült képek és videók alapján beazonosítható Mészárosék XII. kerületi villája. A 800 kilós páncélszekrényt az udvaron felállított daruval emelték be az emeletre.
"A vitrin már a helyén várja az üzembe helyezést" – írták az egyik bejegyzés fölé.
A 24.hu megkereste a biztonsági eszközök gyártásával foglalkozó céget, hogy valóban az 1,6 millió forintos csúcsmodellt szállították-e Mészároséknak, mint ahogy azt a képek között elhelyezett reklám sugallja - "válaszként" a cég a cikk megjelenése után alig 20 perccel törölte a Facebook-bejegyzést.