Sajnos unalomig kell ismételnünk: az oltás felvétele egyéni döntés kérdése kell hogy legyen, roppant károsnak tartjuk, ha az oltott és oltatlan vonal mentén igyekeznek mesterséges ellentéteket szítani az emberek között. Márpedig ezt látjuk. Továbbá az is teljesen nyilvánvaló, hogy sokan rosszul felfogott önszorgalomból tesznek különböző munkahelyeken különbséget oltott és oltatlan között, még ott is, ahol törvényileg ez nincs előírva. Se szeri, se száma az ilyen eseteknek!
Zoom
Illusztráció: Depositphotos
Szeretnénk azonban ismertetni egy történetet, ahol végül nem sikerült az egyén szuverén döntési jogát megcsorbítani, kemény utánajárással és kiállással sikerült megfordítani a folyamatokat.
Mivel az illető úriember, kivel kapcsolatban állunk, jelen pillanatban is abban a szociális intézményben dolgozik, ahol az eset lezajlott, biztonsága érdekében nem adunk meg közelebbi információkat, amelyek alapján beazonosítható lenne. A történet azonban az első szótól az utolsóig igaz, sőt, elmondása szerint úgy tartja, az ország számos pontján ugyanez zajlik le.
Pár hete kezdődött, hogy egy intézményben ultimátumszerűen mindenkivel közölték, oltatni kell, különben ki lesznek rúgva. Ez ugyebár azután történt, hogy az egészségügyi szakdolgozók számára kötelezővé tették az oltást. E ponton érdemes közbeszúrni, hogy bizony itt sem értelmetlen felemelni hangunkat, a szeptember 1-jei határidőt kitolták 15-ig, tehát néminemű meghátrálást tapasztalhatunk, ki tudja, mi lesz azután.
De térjünk vissza az eredeti történekre, mert nem fekete és fehér a kormányrendelet szerint sem (csak érdemes elolvasni!), hogy kire vonatkozik az egészségügyön belül, kire nem. Érintettünk, aki idősek gondozásával foglalkozik, nem volt rest, és utánajárt a részleteknek, konkrét választ azonban nem kapott, csak erős pressziót, hogy oltatni kell, különben ki lesz rúgva. De ő azért csak kért egy hivatalos állásfoglalást, olyat, ami le van írva, aminek több nyoma van, mint a kimondott utasításnak. Megígérték neki, hogy lesz ilyen, de csak nem akart megjönni. Biztosak vagyunk benne, hogy időhúzási szándék volt a háttérben, hogy előbb-utóbb beletörődik, nincs más út, oltatni kell…
Időközben viszont segítségével birtokunkba került egy államtitkári állásfoglalás, amelyet valamennyi érintett intézmény vezetőjének kiküldtek, erről videós formában hírt is adtunk, de ezt, nagyon úgy tűnik, hogy visszatartották az alkalmazottak elől. Ebből ugyanis kiderül:
a kötelező oltás nem vonatkozik a szociális dolgozókra és a gyermekvédelemben lévőkre!
Zoom
A körlevél
A majd’ hónapos huzavona után, mikor érintettünk újra csak érdeklődött az intézmény vezetőjénél - hivatkozva az államtitkári körlevélre is -, az kénytelen-kelletlen csak leírta, hogy rá nézve nem kötelező az oltás.
Nagyon fontos tanulság, hogy érdemes kiállnunk jogainkért, az egyéni szuverenitásunkért, és ez teljesen független attól, ki oltatja be magát, és ki nem. De legyen joga mindenkinek mérlegelni, mit tart maga számára veszélyesebbnek. Erről van szó, nem többről. De ennél kevesebbet sem fogadhatunk el. És látjuk, lehet elérni eredményeket!
Lantos János – Kuruc.info