Szeptember másodikán Hajdúhadházán, egy kampányrendezvényen Jakab Péter testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató férfira, fojtófogással vitték a földre - írja a Ripost. A fideszes bulvárlap videót is közzétett a támadásról.
Zoom
A kép bal oldalán a fojtófogást alkalmazó testőr
Az ügyből rendőrségi feljelentés is lett, jegyzőkönyv rögzíti, hogy Jakab Péter testőre és sofőrje az elkövető, ennek ellenére ő tagadja a köztük fennálló "munka"viszonyt, azt hazudva,
neki az egész nép a testőre...
Az ügy összes többi körülményét még vizsgálja a rendőrség.
A verekedő biztonsági emberek rendszeresen követik Jakab Pétert, közös autóval járnak, a rendezvényeken azonban próbálnak észrevétlenek maradni, távolról figyelik a Jobbik elnökét. És persze ők is tagadják, hogy testőrök:
Frissítés: további részletek Sneider Tamás Fb-bejegyzésében:
A Jobbik volt országgyűlési képviselőjét a földre teperték a Jobbik elnökének testőrei, akiket nemes egyszerűséggel letagadott, és ezzel a pácban hagyott Jakab Péter. Ez az egyetlen tényszerű mondat szinte sűríti a mai Jobbik jelenséget.
A Jobbik volt országgyűlési képviselője, Rubi Gergely már Vona Gábor 2018-as kampányában is többször megzavarta a kampányrendezvényeket, és egészen biztosan most is ugyanez történt.
Aki volt már ilyen szituációban, az pontosan tudja, hogy milyen bosszantó az ilyen viselkedés, és mennyire tönkre lehet tenni egy rendezvényt ezzel. Ettől függetlenül fizikai erőszakot nem lehet alkalmazni az ordibálókkal szemben, erre legfeljebb a rendőrségnek van hatásköre. Itt egy nyilvánvaló hatásköri túllépés volt a testőr - vagy testőrök - részéről, de ennek megállapítása a rendőrség és a bíróság feladata.
Az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember követte el a volt országgyűlési képviselő földre teperését. Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett, vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is eset a ló túloldalára.
A KRESZ-ben ezt nevezik cserbenhagyásos gázolásnak. A hétköznapokban egyszerűen becstelenségnek.