Megengedheti magának az egészségügy, hogy akár csak egyetlen dolgozót is elveszítsen? Ugye, nem? – így kezdi vasárnapi közleményét Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese, arra utalva, hogy szeptember 15-én lejár a módosított határidő, ameddig az egészségügyben dolgozóknak kötelezően fel kell venniük a koronavírus elleni védőoltást.
Úgy tűnik, hogy ez mindenkinek egyértelmű, csak Orbán Viktornak és a kormányának nem az. Már így is óriási létszámhiánnyal küzdenek az ellátóhelyek, és ha továbbra is ragaszkodik a kötelező oltás őrültségéhez a kormány, annak beláthatatlan következményei lesznek – fogalmazott a független parlamenti képviselő.
Mint írja, a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely kiáll a dolgozók mellett, és „valljuk, hogy elfogadhatatlan a zsarolás bárkivel szemben, aki nem oltatja be magát. Ezzel az intézkedéssel a kormány újabb szöget ver az így is haldokló egészségügy koporsójába, elűzve rengeteg embert arról a pályáról, amelyet szívvel-lélekkel végeztek, hivatástudattal választottak” – olvasható az Országos Sajtószolgálat által közzétett közleményben.
(24.hu)