Horthy Miklós halálának 65. évfordulója alkalmából tartottak fehér lovas felvonulást a fővárosban a nemzetben gondolkodó szervezetek.
A nemzeti összefogást a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége képviseli, míg a magyarellenes oldalt az ellentüntetők, vagyis a kommunista Európai Baloldal, a zsidó Raoul Wallenberg Egyesület, illetve valami névtelen antifa-cigány szervezet képviselik.
A rendezvényen felszólalt többek közt Toroczkai László, a Mi Hazánk kormányfőjelöltje és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is.
Zoom
Több száz ember részvételével megkezdődött a Horthy Miklós halálának 65. évfordulójára rendezett nemzeti seregszemle.
Zoom
A rendezvényt Novák Előd nyitotta meg, aki "tetemre hívta" a vörös és szivárványos rongyokba öltözött fővárost, és köszöntötte a nemzeti összefogás részvevőit, majd Horthy Miklós munkásságát méltatta.
Európa egyik legerősebb népe lehetnénk
Az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend tagja, Hesz Árpád Attila atya köszöntője után Kovács Attila református lelkipásztor mondta el beszédét: nemzeti létünk Isten kegyelméből eredeztetik. Az ő gyermekei vagyunk, az ő megváltottjai.
Hatalmas támadás alatt álltunk és hatalmas támadás alatt állunk most is. Ezek a sunyi támadások azt célozzák, hogy elzüllesszenek, hitehagyottá tegyenek minket, hogy ne tudjuk megvédeni magunkat.
Az Újszövetség népének tagjai vagyunk, kegyelmet nyert emberek. Nemzeti küldetésünk volt és nemzeti küldetésünk van. Ehhez nagyon fontos, hogy elsajátítsuk és megéljük azt a lelki minőséget, amelyet Horthy is képviselt.
Zoom
Ha Trianonban nem darabolnak fel, Európa egyik legerősebb népe lehetnénk.
Jelenlegi csonka állapotunkban is le kell döntenünk a bálványokat. Saját magunkat kell elsősorban megmenti, hogy megerősödjünk és hadat üzenhessünk félelmeinknek.
A 3. ciklusban jelenleg is regnáló kormány nem adta vissza a nemzet lelkét.
Nemzeti ellenállás nélkül hazánkban csak préda leszünk
László Attila, Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője beszédében többek között kitért arra, hogy Horthy Miklós a valódi magyar nemzeti összefogásnak egyik legnagyobb megtestesítője volt.
Hazánk egyik legnehezebb időszakában, a vörösterror és a területfosztás idején mentette meg a nemzet becsületét.
László szerint manapság is aggasztó a helyzet, a nemzetek Európájának megszűnése fenyeget, így mindennél fontosabb a magyarság összefogása.
Szent meggyőződésem, hogy az elkövetkező időszakban hazánk az egyik központja lesz a globalizmus elleni harcnak - mondta.
A nemzeti megmaradásunk múlik abban, hogy felébresszük honfitársainkat, akikben még pislákol a láng, hogy álljanak mellénk ebben a nehéz harcban.
Ha baj volt, a magyar összefogott és harcolt a hazájáért. A MÖM számára Horthy bátor helytállása örök példa.
Nemzeti ellenállás nélkül hazánkban is csak préda leszünk. Ha magyar vagy, nem hagyod magad! Mindannyian Horthy Miklós katonái vagyunk. Isten áldja Magyarországot! - zárta beszédét.
Csak anatómiai értelemben verhet bal oldalon a szívünk
Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője Nagyatádi Szabó Istvánt hozta fel példaként, aki földet osztott a szegényparasztságnak és az öntözés modernizálásával segítette a földek termőkészségét.
A másik nagy formátumú politikusunk Klebelsberg Kunó, aki a magyar oktatást és kultúrát néhány év alatt megreformálta és megerősítette.
A valódi szabadságharcot Horthy Miklós és miniszterei vívták, a maiak csak szóban teszik.
A Horthy-korszakban elképzelhetetlen volt, hogy a rendőröket, csendőröket atrocitás érje. Manapság a rendőrségnek megcsappant a tekintélye.
Zoom
A tanárok, tanítók megbecsülésnek örvendtek a Horthy-korszakban. Manapság lezüllesztik az oktatást és nem fizetik meg az oktatókat.
A Horthy-korszakban a háromgyermekes család volt a kis család, ma már ez is ritkaságszámba megy.
A társadalmat manapság atomjaira szedték, a világháborút a Covid-diktaúra helyettesíti. Oltott és oltatlan között vertek éket a járványügyi intézkedésekkel.
"Az én meggyőződésem szerint, azoknak a magyar embereknek, akik helyesen és pontosan ismerik a magyar történelmet, azoknak kizárólag anatómiai értelemben verhet bal oldalon a szívük" - fogalmazott a képviselő.
Véleménye szerint minden gáncsoskodás és elhallgatás ellenére sikerre vagyunk ítélve.
Zoom
Közben elindult a menet az Országház felé.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Feladatunk, hogy valódi rendszerváltást hajtsunk végre
A 20. század kiemelkedően legnagyobb formátumú politikusa Horthy Miklós volt - mondta Országház előtti beszédében Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.
Zoom
Meggyőződésem, hogy a párizsi békeszerződés nem véletlenül került február 10-re, hiszen a második évfordulója volt a budavári kitörésnek - tette hozzá.
Horthy kormányzása alatt helyreállították Magyarország jogfolytonosságát az őszirózsás és a patkányforradalom után. Nekünk is az a feladatunk, hogy valódi rendszerváltást hajtsunk végre az elcsalt helyett.
Egy olyan országot kell létrehozni, ahol a tisztességes emberek haladnak, a tisztességtelenek lemaradnak vagy börtönben végzik - mondta.
Zoom
Toroczkai: nem a magyargyűlölők fogják nekünk megmondani, kikre emlékezzünk és kikre ne!
A magyarság a megalázó trianoni békediktátum után a Horthy-korszakban néhány év alatt újra vezető néppé vált a Kárpát-medencében - mondta beszédében Toroczkai László Mi Hazánk-elnök.
Hogyan jutottunk mégis oda, hogy az elmúlt évtizedekben mégsem tudtunk úgy talpra állni mint a Horthy-korszakban? Az alkalmatlan vezetőink miatt.
Zoom
A Szovjetunió felbomlása után a kárpátaljai lakosság 80%-a arra szavazott, hogy Kárpátalja térjen vissza Magyarországhoz, majd Antall Kijevben egyoldalú szerződésben lemondott a területekről örökre. Ezt nem az ukránok, oroszok, vagy amerikaiak intézték így, hanem egy magyar miniszterelnök.
Ma is történelmi időket élünk, ami Kárpátalját illeti, a kormány mégis figyelmen kívül hagyja ezt.
A Rongyos Gárda hősies tetteit sem ápolják a mai magyar kormányok. Az ő példájuk megmutatja, hogyan tudtuk megváltoztatni az igazságtalan békediktátumot. Ha a Horthy-rendszer hivatalosan nem is támogatta ezeket a mozgalmakat, legalább akadályt sem gördített eléjük.
Zoom
Manapság a nemzeti összetartást, kohéziót igyekeznek felszámolni - vont párhuzamot a pártelnök, hozzátéve, hogy manapság mi, magyar civilek őrizzük a nemzet megmaradását, a láng őrzését.
Az alkotmányos rendet, a kétkamarás országgyűlést vissza kell állítani, hogy ne csak a pártok képviselői ülhessenek a nemzet templomában.
Minden magyarellenes sápítozó ellenére Ásotthalom közterén emlékmű fog állni a Rongyos Gárda hőseinek. Nem a magyargyűlölők fogják nekünk megmondani, kikre emlékezzünk és kikre ne!
Fel a győzelemre! - zárta beszédét Toroczkai László.
Zoom
A mintegy ezer ember részvételével megtartott rendezvény a beszédek elhangzásával rendben véget ért.
Tudósító: Ábrahám Barnabás (Kuruc.info)
Képek: Almási Roland
Videós közvetítések a beszédekről és a menetről alább találhatók:
(Ha nem indulna, katt ide.)
(Valószínűleg) itt szintén visszanézhető lesz a rendezvény:
Frissítés: képgaléria:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom