Gyurcsányék a rendőrterror és más bűncselekmények elkövetése után is szabadlábon vannak, semmiféle elszámoltatás nem kezdődött meg velük szemben, viszont Budaházy Györgyéket, akik a zsarnoki rendszer ellen felléptek, 12 év Fidesz általi kormányzás után elsőfokon elítélték, s 117 évet szabtak ki rájuk. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom plakátakcióval hívja fel a figyelmet az igazságtalanságra.
“Szabadságot a politikai foglyoknak!”; “Szabadságot Budaházyéknak!”; “Budaházyék: 117 év börtön, Gyurcsányék: 0 év börtön!” - szerepel számos óriásplakáton országszerte a HVIM tagjainak jóvoltából. Az akció során az óriás transzparensekre felfújták az üzenetet, a kisebbeket pedig figyelemfelhívó plakáttal ragasztották le. Nem hagyhatjuk cserben bajtársainkat! - írják a Szent Korona Rádió honlapján.
Mindenki tiltakozzon, ahogyan csak tud, fejezzétek ki véleményetek a videóban látható, vagy egyéb kreatív módon! Továbbá kövessétek nyomon a kommunikációs csatornákat, hogy naprakészek legyetek a meghurcolt hazafiak ügyében. Hamarosan a családok segítésére is sor kerül egy gyűjtés keretében - írják a vármegyések.
A videóban látható figyelemfelhívó plakát szabadon felhasználható, a tenni vágyók innen tudják letölteni.
Zoom
A HVIM-től független akció:
Zoom

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Frissítés: "nem egyik párt melletti vagy elleni kampányról van szó"
"A mélységesen gyalázatos, Budaházy-ügyben született, megismételt elsőfokú ítélet miatt szervezett plakátkampányunk és akciósorozat kapcsán érkezett visszajelzések alapján szeretnénk leszögezni, hogy nem egyik párt melletti, vagy elleni kampányról van szó. Az akcióinknak figyelemfelkeltő jellege van, ezeket nem szabad a választási kampány részeként értékelni" - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a HVIM vezetősége.
Hozzáteszik: a vármegyés akciócsoportok többféle plakáton és többféle felületen terjesztik a "szabadságot Budaházyéknak" gondolatot és az ordító kettősmércét, ami 2006-os ügyek kapcsán jellemzi az úgynevezett igazságszolgáltatást.