Csodának tartja a Mi Hazánk parlamentbe kerülését a párt elnöke. Toroczkai László szerint elképesztő túlerővel szemben érték el a bejutást, állami támogatás nélkül. Ezzel kapcsolatban említette a párt Facebook-oldalának megszüntetését és azt, hogy megakadályozták az ingyenes újságjaik kiszállítását.
A Mi Hazánk elnöke azt ígérte: kíméletlen ellenzék lesznek, és ha a Fidesz a kárt, amit okoztak a mesterséges megszorító intézkedésekkel az elmúlt években, a lakossággal akarja megfizettetni, akkor kemény válaszlépéseket tesznek. Mint elmondta: szerintük a koronavírus-járvány haszonélvezőivel kellene megfizettetni annak a krízisnek az árát, amit ők okoznak.
Toroczkai László azt tapasztalta, hogy nemcsak a csalódott jobbikosok szavaztak rájuk, hanem korábban párt nélküliek is.
A Jobbik által hangoztatott Fidesz-szatelitség vádjára Toroczkai László úgy reagált: valamilyen narratívát ki kellett találnia a Jobbiknak, hogy aki nem áll össze Gyurcsány Ferenccel, az Fidesz-szatelit. Eddig ez ellen a vád ellen nehéz volt védekezni, de most, hogy Orbán Viktorral fog vitákat folytatni, és mindenki látni fogja, hogy ők valódi ellenzék.
Toroczkai László egyértelművé tette: a parlamentbe készül, legalább részben Budapestre költözik, de megvan a csapata Ásotthalmon, akik tudják folytatni a megkezdett munkát. Hozzátette: irodát akar bérelni a polgármesteri hivatalban, hogy tartani tudja a kapcsolatot a választókkal.
Arra a kérdésre, hogy mik lesznek az első javaslatai az Országgyűlésben, Toroczkai László elmondta, három javaslata lesz:
  • az egyik az alkotmányt fogja érinteni – sem a 2011-es, se az 1949-es alkotmányt nem tartja megfelelőnek,
  • amnesztia-javaslattal készül, amely a 2006 és 2010 közötti politikai ügyekre vonatkozik,
  • és készül a WHO-szerződés ratifikálásának megakadályozására.​
(ATV nyomán - ha nem indulna a videó, itt is elérhető.)