A napokban írtam a Woltnál uralkodó állapotokról, illetve más felületeken videót is készítettünk az esetről, ahol megszólalt egy Wolt futár is, és elmondta, hogy az elmúlt években hogyan vált egyre rosszabbá a helyzet, hogy gyakorlatilag a néhány évvel ezelőttihez képest legalább 50 százalékkal kevesebbet keresnek, és ezzel párhuzamosan egyre több a vendégmunkás. S úgy tűnik, ez is a cél, magyar ételfutár nem kell, jó lesz a vendégmunkás.
 
Zoom
Ő és társai kellenek a Woltnak
A videó megjelenése után a nyilatkozó fiatalember "érdekes" jelenségre lett figyelmes. Mindenféle indoklás nélkül ki lett tiltva a Wolt applikációjából, ahol a címeket tudja felvenni. Létezik ugyanis egy applikáció a futárok számára, ahhoz, hogy valaki megkezdhesse a munkát, az az első lépés, hogy letölti ezt, és azon belül szervezhetik le neki a napi folyamatokat. Ezen keresztül lehetnek kapcsolatban az ügyfélszolgálattal, és még sok más egyéb miatt is fontos. Viszont a videó megjelenése után pár nappal azt vette észre, hogy számára már nem elérhető az applikáció, pontosabban ki lett tiltva.
Természetesen előfordulhatott valami "véletlen technikai malőr", semmit se zárjunk ki, de mindenesetre én nem erre tippelnék. Főleg annak tükrében, hogy nem ez lenne az első ilyen jellegű húzás.
Ami viszont fontos, hogy ettől nem került veszélybe a megélhetése, nyilván számítottunk ilyen barátságtalan lépésre, párhuzamosan már folyamatban volt az új munkahelyének szervezése, ami meg is lett, így ezzel nem tudtak neki ártani, viszont igen csak önleleplező lépést követhettek el.
Lantos János – Kuruc.info