Állítólag újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy a júniusi választásokhoz Magyar Péterék Tisza Pártja a Bajnai Gordon nevével fémjelzett 20k22 aktivistáit is mozgosíthatja. A szervezet több mint 20 ezer főt szervezett csapatba a 2022-es választások szavazatszámlálására, de egyes hírek szerint inkább a zavarkeltés volt a fő feladatuk, semmint a számolás.
A Mandiner írása szerint Magyar Péter a Bajnai Gordon nevével fémjelzett 20k22 aktivistáival (akik már a 2022-es szavazatszámláláskor 20 ezren voltak) működhet együtt a Tisza Párt. Arról már Magyar Péter is beszélt április 19-én, hogy „egy civil szervezet ajánlott nekünk segítséget, akik eddig is már jelen voltak a szavazásokon, és nekik van 11-12 ezer emberük. Emellé kell nekünk még 10 ezret szereznünk.” Viszont nevet nem mondott az alelnök.
A portál cikke szerint most egy Magyar Péter szűkebb köréhez tartozó ember erősítette meg az együttműködést, ráadásul Magyar Péter Discord-csoportjában többen is beszéltek már arról, hogy 2022-ben dolgoztak a 20k22-vel.
Egy tag viszont még ennél is bővebb információkat osztott meg a jelen együttműködésről, mely szerint valószínűleg a 20k vagy a Számoljunk Együtt szervezetekkel együttműködve lesz. Én 20k-val voltam 2022 választáson. Van felkészítő anyag és ők koordinálják a beosztásokat is – ezt az állítást pedig egy képernyőfotóra alapozzák, amelyet nem mutatnak meg.
A Számoljunk Együtt telefonon azt közölte, hogy nem vesznek részt a júniusi választásokon, így a kizárásos elvre alapozva az a portál konklúziója, hogy csak a 20k22 lehet a befutó ebben az együttműködésben.
A szervezet mögött álló Tiszta Választásokért Alapítvány kurátora „Tordai Csaba, Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója, Gyurcsány Ferenc és Bajnai bizalmi embere, akinek az ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tartott házkutatást néhány hónapja” – írták.
Végezetül leírják, hogy Magyar Péterék talpramagyarok.hu oldala adatvédelmi tájékoztatójában is feltűnt két datadat-utódcég, az egyesületet pedig olyan lakásba jegyezték be, „amely egy ciprusi, Bajnai köreiig érő offshore hálóban érintett vállalkozás tulajdona”. Ebből pedig az következik, hogy Magyar és Bajnai már a kezdetektől fogva összejátszik.
(Index nyomán)