A hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban felrúgó jászberényi karateedzőt azzal vádolja volt barátnője és egyben egykori tanítványa, hogy a férfi verte őt, amíg együtt voltak.
A nő az RTL Híradónak mutatott egy korábban készült fotót, amin véraláfutásos az arca, állítása szerint előfordult, hogy "A." (azaz Agócs) Tibor ököllel is ütötte a fejét és a testét.
Nem egy pofont adott, vagy ilyesmi, hanem keményen, ököllel verte telibe a fejemet vagy a testemet, mintha edzésen lenne.
Az is megtörtént egyszer, hogy a férfi a hajánál fogva rángatta ki az utcára, és azt is elmondta, hogy 19 éves volt, amikor összejött az edzővel.
Zoom
A nő azután mutatta meg a fotót a híradónak, hogy az edző tagadta az RTL-nek a bántalmazást, hazugságnak nevezte a vádakat, és azt is mondta, hogy rágalmazásért feljelenti a nőt. A híradó megszólította az edző több korábbi tanítványát is, akik egymástól függetlenül arról beszéltek, hogy verbálisan és fizikailag is bántalmazta volt barátnőjét. Azt is állították, hogy a férfi több tanítványával is összejött.
Nemrég a TV2-n arról számolt be a karateedző egy másik volt tanítványa, nevét és arcát vállalva, hogy a férfi megerőszakolta őt 17 évvel ezelőtt. Nádasi Adrienn elmondása szerint a férfi erőszakoskodott vele és lelkileg terrorizálta, és volt olyan is, hogy szex után halálosan megfenyegette: „Azt mondta, szedjem össze magam, és ha én ezt bárkinek el merem mondani, vagy nyilvánosságra hozom, akkor ő engem meg fog ölni.”
A most 56 éves edző más tanítványai is megalázásról, rendszeres bántalmazásról számoltak be a műsorban. Elmondták azt is, nyílt titok volt, hogy a férfi a végsőkig manipulálta, majd testileg kihasználta a lányokat, és szerintük többeket is megerőszakolhatott.
A karateedző szombaton azt nyilatkozta, visszavonul a sporttól, a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) már ez előtt minden karateoktatási tevékenységtől véglegesen eltiltotta, ahogy a mester cím használatától és dan fokozataitól megfosztották, edzői engedélyét visszavonták. Az MKSZ jászberényi székhelyű egyesületét, a Yakuzákat is eltiltotta a táborszervezéstől, és kizárta a szövetségből. A kalandparkban történtek miatt a rendőrség is nyomoz.
Frissítés: több volt tanítványa nyilatkozott a karateedző módszereiről
Agócs Tibor jászberényi karateedző négy volt tanítványa nyilatkozott az RTL-nek arról, miket éltek át gyerekként az edzéseken. Mindannyian kiemelték, hogy a közösség és maga a mozgás jó hatással volt rájuk, de a szolnoki kalandparkban egy gyereket felrúgó karateedző által okozott lelki és fizikai sérülések még most is kísértik őket.
Elmondásuk szerint az edző rendszeresen folyamodott agresszióhoz az edzéseken. „Rengetegszer kaptunk büntetést azért, ha valamit elrontottunk, nem úgy állt a hajunk, nem volt tiszta a ruhánk stb.
Sokszor sírva és félve mentem edzésre, de otthon nem mertem róla beszélni. Nem mertem elmondani a szüleimnek, hogy a sok jó eredményem ellenére sorozatosan bántanak verbálisan és fizikálisan is – nyilatkozta egyikük.
Egy másik tanítvány szerint a videón látható mozdulatot az edzéseken is sokszor látta, és azt állította, A. Tibor „begyakorolt” mozdulatokkal büntette a fiatal fiút.
Egyikük arról számolt be, hogy edzés közben maga alá fordult a lábujjam, szörnyen fájt ott edzésen is, és utána hetekig. Amikor az eset történt, odamentem a szenszeihez, hogy szóljak, mennyire fáj, és megkérdezzem, szerinte mit csináljak vele. Megkérdezte, »melyik fáj?«. Mutattam, hogy a bal lábamon a lábujjak, erre olyan erővel csapott rá, hogy már nemcsak a lábujjak, de az egész lábfejem sajgott. Bicegve csináltam végig az edzést, könnyek között, mert nem akartam súlyosabb büntetést kapni.
Az edző bocsánatkéréséről mindannyian azt írták, hogy nem tartják őszintének, és úgy gondolják, egyedül azért fogalmazta meg, mert a felvétel nyilvánosságra került. Ugyanis tőlük sohasem kért bocsánatot az elszenvedett lelki és fizikai sérülésekért.
(RTL - 24 nyomán)
Korábban írtuk: