Lakos Imrét, SZDSZ-es volt közlekedési tanácsnokot és Tóthfalusi György volt SZDSZ-es igazgatósági elnököt hallgatta meg szerdán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság.
Lakos Imre nem érzi magát felelősnek a BKV-botrányokért. A volt közösségi közlekedési tanácsnok azt állította: a botrányos kifizetésekről nem tudott, és arról sem, hogy politikai utasítások érkeztek volna a tömegközlekedési társasághoz. Elmondása szerint csak olyan jelzést kapott a vezetéstől, hogy a BKV sorsáról szóló döntések lassan születnek meg.
Persze Tóthfalusi sem tudott semmit
Tóthfalusi György meghallgatásán azt mondta, hogy szerinte nem történt a BKV-nál olyan kifizetés, amely mögött nem volt teljesítés. Hozzátette: nem állt közvetlen kapcsolatban Demszky Gáborral és a szocialista főpolgármester-helyettesekkel sem.
A volt SZDSZ-es igazgatósági elnök tagadta, hogy Futó Sándor volt koordinációs főtanácsos az ő nevében bárkinek utasításokat osztott volna.
A HírTV riporterének kérdésére, miszerint a Fuzik Zsolt volt informatikai igazgató által rögzített hangfelvételek kapcsán van-e félnivalója, Tóthfalusi úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri Fuzikot és soha nem beszélt vele telefonon.
Nem hallgatják meg Fuzikot
Az ügyészség nem hallgatja meg Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját. Kihallgatását az előzetesben ülő gyanúsított védője kezdeményezte. A Fővárosi főügyészség egyelőre nem lát okot arra, hogy a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságtól az ügyész magához vonja az eljárást. A Magyar Nemzet információi szerint Fuziknak feljegyzései és hangfelvételei vannak a BKV-hoz érkező politikai utasításokról. A volt informatikai igazgatót bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.
(HírTV)