Letöltendő börtönbüntetésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön annak a szakközépiskolai tanulónak a korábban kiszabott, felfüggesztett fogházbüntetését, aki 2008 januárjában annyira bántalmazta osztálytársát Budapesten, a VIII. kerületben, hogy a sértett életét vesztette.
A táblabíróság jogerős döntése értelmében Kozák Rajmundnak halált okozó testi sértés miatt két év három hónapot kell fiatalkorúak börtönében letöltenie, továbbá három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. (Kuruc.info: két év három hónap. Nem kevés az egy kicsit egy előre eltervezett, többedmagával végrehajtott kivégzésért? Hadd utaljunk arra, hogy a barcsi srácok átlag ugyanennyit kaptak – egyetlen egy elcsattanó pofonért. Igaz, ott a fehér-cigány felállás pont fordított volt. De említhetnénk az „uborkás” Barna bácsi, ill. a pátkai polgárőrök esetét is.)
A bíró indoklásában kifejtette: az élsportoló vádlott az ökölvívásban szerzett ismereteit nem a sportban, hanem védtelen osztálytársával szemben használta, megtorlásként egy őt ért sérelem miatt.
A másodfokon eljáró bíró szóbeli indoklásában a sérelmet nem részletezte, ugyanakkor a korábbi elsőfokú eljárás során elhangzott: a vádlott azért bántalmazta áldozatát, mert az "roma származására tett sértő megjegyzést".
(MTI nyomán)