Tíz hónap felfüggesztett a jegyző megpofozásáért
Megpofozta a nagyközség jegyzőjét egy helybeli aszszony tavaly július elején. Az ügyet a Siklósi Városi Bíróság tavaly októberben lezárta, azonban erről dr. Ornódi Lívia jegyző nem kapott értesítést.

Mint mondta, a napokban érdeklődött a bíróságon, akkor tudta meg, hogy a tárgyalás mellőzésével hozták meg a végzést, még tavaly októberben. A vádlottat S. J.-nét hivatalos személy elleni erőszak és aljas indokból elkövetett testi sértés miatt halmazati büntetésként tíz hónap börtönbüntetésre ítélték, amelyet két évre felfüggesztettek. (Kuruc.info: felhívás keringőre, zöld fény a további fehérveréshez stb., miközben, ha fehér csinálta volna ugyanezt, garantáltan „befigyelt” volna a letöltendő. „Gratulálunk”, orbáni-pintéri „igazságszolgáltatás”, így kell a cigányságot elrettenteni a tettlegességtől!)

– Tavaly júliusban érdeklődött S.-né a polgármesteri hivatalban, hogy miért nem állapítottuk meg számára az aktívkorú nem foglalkoztatottak rendszeres szociális segélyét – mondja a jegyzőasszony. – Az irattárba menet kiabálni és szidalmazni kezdett az ügyfél. Erre megkértem, hogy ne kiabáljon, és akkor folytassuk a beszélgetést, ha már megnyugodott. Ebbe látszólag bele is egyezett, elindult kifelé a folyosón, én pedig az irodámba mentem. Ekkor jött váratlanul a hatalmas pofon, ami a fülemet találta el. Ettől megszédültem, a legközelebbi székre kellett ülnöm, hogy el ne essek.

A sellyei rendőrőrsről érkezett járőr orvoshoz vitte a jegyzőt, ahol látleletet vettek, majd mindkét felet kihallgatták. A hivatal dolgozói is látták az esetet, négyen is tanúskodtak az ügyben.

Elővették a sértegetőket

Az esetről megjelent hírt többen is kommentálták tavaly nyáron az interneten, ezek közül több is becsmérelte és sértegette a hivatal vezetőjét. A feljelentést követően az ip-címek alapján a hatóság a napokban azonosította a levelek íróit, velük szemben becsületsértés vétsége miatt büntetőeljárás indul. Dr. Ornódi Lívia elmondta, az esettel kapcsolatban anyagi kártérítés megállapítását kéri majd a bíróságtól minden elkövető vonatkozásában.
(BAMA)