Nem mai hír (25-én jelent meg) következik. Hogy miért vártunk eddig? Egyszerű: már 25-én kiszúrtuk, hogy miközben a cigányügyben sokszor korrekt Magyar Nemzet, ill. a Magyar Hírlap egész szépen, nem a rövidhírek között tárgyalta a témát, addig a rajvédők fő médiuma, a Népszabadság (papírverziója) kussolt.

A lapnak mindenesetre akartunk adni egy sanszot, azzal, hogy „hátha nem fért bele a lapba / a lapzártába, és mégis lehozzák majd a hírt”. Nem, ez mindez idáig (a papírverzióban) nem tétetett meg – és, mivel már több nap telt el, nem is tétetik. Volt helyette még aznap, 25-én, egy könnyfakasztó, majdnem féloldalas siránkozás arról, hogy nincs píííz a bódvalenkei cigány „művészek” támogatására. Nem tudjuk, észrevették-e a Kedves Olvasók, hogy mindig akkor van valami cigánysajnáltató, nagyobb cikk a lapban, amikor kis kedvenceik valakit meggyilkolnak? Olyankor a gyilkosság híréről mélyen hallgatnak, helyette viszont megy a könnyhullatás szegínromákokért.

Apropó, ha már Népszabadság és „korrektség”... A jelen gyilkosságos hírhez hasonló volt a balliberális oldal számára igen kellemetlen Képíró-bukta mai papír-napisajtóban való tárgyalása. A Nemzet és a Hírlap szintén nem kishírben tisztességgel (a Nemzet hírének címe egyenesen „Képíró-per: romokban a vád” volt) foglalkozott a témával. A Népszabó? Egy büdös szót nem írt az ügyről. A korrekt és a nem részrehajló tájékoztatás jegyében, ugyebár.

Na, de vissza cigányaink egyik legújabb brutális gyilkosságához. ITT már bő egy hónappal ezelőtt írtunk az Ernő utcai gyilkosságról. Nos, a tetteseket elfogták, és, mit ad Isten, tényleg cigányok... Igen, ismét bebizonyosodott, hogy nekik soha semmilyen munkát nem szabad adni, őket nem szabad a lakásunkba beengedni stb. Hány, de hány olyan esetről tudósítottunk már (az egyik legújabb, alig pár napos(!) ilyen ITT), ahol a szerencsétlen magyarok ezt az ökölszabályt nem alkalmazták – hogy aztán kínhalált haljanak... Egyszer és mindenkorra meg kell jegyezni, meg kell értetni minden jóhiszemű, idős szomszéddal, rokonnal: a cigányok pont ellenkezőképp „működnek”, mint a civilizált európaiak. Nálunk alap az, hogy a jótevőnket, a sz@rból kivakarónkat stb. nem öljük meg. A cigóknál mindez ellenkezőképp történik: azt, ha segítenek, munkát adnak nekik, arra használják fel, hogy későbbi áldozatuk lakását, értékeit feltérképezzék. Akit aztán hidegvérrel agyon is vernek, meg is gyilkolnak. Ez egy ilyen söpredék: nem csoda, hogy kivétel nélkül minden másik országban kutya keményen bánnak velük (táborok, várbörtönök, helikopteres cigóvadászok, agyonlövés, kormányszinten deklaráltan nemzetbiztonsági kockázat, falak, kőkemény rendőri fellépés stb.)

A kapcsolódó, minderről beszámoló hír (a gyilkosok cigányságának komoly bizonyítékát előző cikkünkben vázoltuk; a most napvilágra került körülmények immár 100%-ossá teszik a származásukat):

Előzetesben az idős asszony gyilkosai

Elfogták a IX. kerületi Ernő utcában elkövetett emberölés három gyanúsítottját – jelentette be tegnap Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

A gyanú szerint a 41 éves B. Józsefné, a 31 éves M. Lajos és az 58 éves V. Béláné április 24-én betört a lakásába, majd brutálisan bántalmazott és megölt egy 82 éves asszonyt, akire másnap a fia talált rá. Szakértők bevonásával a BRFK még vizsgálja, hogy az ügyben alátámasztható-e a különös kegyetlenség, illetve a nyereségvágy minősítő körülménye.

Fülöp Valter elmondta, hogy a rendőrség vasárnap délután fogta el azt a takarítónőt, aki néhány évvel ezelőtt bejárt a meggyilkolt asszonyhoz, és ismerte a kaputelefon kódját. A másik két elkövetőt hétfőn vették őrizetbe. Bár a gyanúsítottak tagadják a bűncselekmény elkövetését, egy ipari kamera felvétele alapján azonosították – majd lakásukon megtalálták – a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruháikat – fűzte hozzá a bűnügyi helyettes.
(MH)