A Mi Hazánk Mozgalom az elsők között gyűjtötte össze és adta le a főpolgármester-jelöltséghez szükséges aláírásokat - közölte a párt alelnöke csütörtökön Budapesten.
Zoom
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Az ajánlóívek átadása előtt tartott sajtótájékoztatón Novák Előd úgy fogalmazott, hogy alternatívát állítanak Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester és Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt autósokat üldöző várospolitikájával szemben. Megjegyezte, hogy Vitézy Dávid város- és közlekedéspolitikája kizárólag a tömegközlekedésre fókuszál.
Novák Előd szerint a választás tétje, hogy "ismét szivárványos zászló kerül-e a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára". Azt Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is kitűzné - mondta, megjegyezve, hogy Tarlós István volt főpolgármester "többször tett pikáns utalásokat Vitézy Dávid devianciájára".
Grundtner András, a párt főpolgármester-jelöltje úgy fogalmazott, "a Mi Hazánk rendet tesz Budapesten, és élhetővé teszi a fővárost". Alternatívát kínálnak azoknak, akik nem szeretnék, hogy "újra a belpesti kozmopolita elit válasszon főpolgármestert" - jegyezte meg.
Ismertette, hogy programjukkal azokat a budapestieknek üzennek, akik nem szeretnének a rosszul megtervezett kerékpársávok, lezárt hidak és utak miatt dugóban rostokolni.
Azoknak is megoldást kínálnak, akiket zavar, hogy a BKK-járatokon és a közterületeken ittas, garázda személyek zaklatják őket, és akiknek a társasházi jogvitája évekig elhúzódik - mondta a politikus.
Hozzátette, azoknak is alternatívát kínálnak, akik nem szeretnék, hogy a Városházára LMBTQ-logó kerüljön ki.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: