"Balhézni" ment húsz cigány szerdán a SOTE szülészeti klinikájára egy blogbejegyzés szerint. A SOTE egyik recepciósa azt mondta, két család verekedett össze, de gyorsan szétválasztották őket. Egy retket a mentő vitt el, a többieket a kiérkező rendőrök.

"A nejem most meséli, hogy a SOTE I. sz. klinikára a Baross utcába bement vagy húsz cigány balhézni az orvosokkal" - közölte a Mindenhonnan kiküldött tudósítónk jelenti című blog egy szerda esti bejegyzésében. A blog szerint a cigányok térelválasztó oszlopokkal verték a rendőröket, akik pajzzsal védekeztek.

A klinika egyik neve elhallgatását kérő recepciósa azt mondta, hogy két család verekedett össze, de az őrök gyorsan szétválasztották őket. A recepciós szerint egyiküket a mentők vitték el, a többieket pedig a kiérkező rendőrök. A BRFK sajtóosztályán megerősítették, hogy történt rendőri intézkedés a klinikán, részleteket azonban későbbre ígértek.
Frissítés: BRFK: nem volt rendőrverés; tartozás miatt csaptak össze a purdégyárosok
Nem sérültek meg rendőrök vagy kórházi dolgozók a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján múlt éjszaka történt verekedés során - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI érdeklődésére csütörtökön, cáfolva az ezzel ellentétes tartalmú sajtóhíreket. Az MTI úgy tudja, a verekedés egy tartozás miatt robbant ki két család között.
A BRFK - megerősítve éjszakai tájékoztatását - azt közölte: egy fővárosi egészségügyi intézményben két, több tagból álló társaság között szóváltás alakult ki, amely tettlegességig, verekedésig fajult, az összetűzés során egy ember könnyű sérülést szenvedett. A HVG-nek szerdán késő este elmondták: a helyszínről négy "embert" állították elő a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, velük szemben csoportos garázdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
A BRFK csütörtökön határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint térelválasztó oszlopokkal verték a rendőröket, akik pajzzsal védekeztek, és orvosok, nővérek is megsérülhettek a tömegverekedésben. A közlés szerint nem merült fel olyan információ, mely szerint a garázdaságban érintett személyeken kívül más is megsérült volna.
A verekedés a SOTE I. számú, Baross utcai szülészeti klinikáján történt. A kórház vezetése az MTI megkeresésére nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy az ügyben rendőrségi eljárás folyik.
Az MTI kórházi dolgozóktól úgy értesült, hogy a verekedés két család között, egy korábbi tartozás miatt robbant ki, és nem azért, mert az intenzív osztályon kezelt újszülötthöz nem engedték be a nagy számban megjelent rokonokat.
Az MTI úgy tudja, hogy a családtagok egy-egy hozzátartozójukhoz érkeztek a kórházba, akinek gyermeke született, és a klinika folyosóján találkoztak. Egyikük a korábban kölcsönadott pénzt követelte volna vissza, és ebből előbb szóváltás, majd dulakodás, később verekedés alakult ki; a kórház dolgozói ezt követően értesítették a rendőrséget.
(Origó - HVG - kerdezzfelelek.tumblr.com - MTI nyomán)