Tilki Attila fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága - jelentette be Rubovszky György, a testület kereszténydemokrata elnöke. A kormánypárti politikus ittas vezetés miatti közvádas ügyében a testület egyhangúlag döntött úgy, hogy javasolják a mentelmi jog felfüggesztését.
Tilki Attila még februárban szenvedett autóbalesetet ittasan, a történtekről ő maga számolt be egy az MTI-nek eljuttatott közleményben - hazudja a Magyarországi Talmudista iroda. Ezzel szemben az igazság az, hogy portálunk adott hírt elsőként az esetről két héttel a baleset után, Tilki csak ezt követően, a cikkünk megjelenését követő napon írta meg és küldte el közleményét az MTI-nek.
A mentelmi bizottság három magánvádas ügyet is tárgyalt keddi ülésén. Szanyi Tibor szocialista és Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő ügyében egyhangúlag, Pócs János fideszes politikus esetében 6:1 arányban azt javasolják, hogy az Országgyűlés ne függessze fel a mentelmi jogot.
(MTI nyomán)