Olvasónk írja:
Kedves Kurucok!
Itt van a bizonyítéka, hogy milyen sikeres is hazánkban a cigányintegráció, hogy mennyire hasznos munkát is végzett a Farkas Flórián által jegyzett Híd a munka világába című projekt!
Szolnok leghírhedtebb cigánytelepének, a Motor utcai "lakótelepnek" kedves lakói - ahol amúgy Farkas Flórián kezdte tündöklő politikai karrierjét -, az elmúlt években sokat dolgoztak környékükön, hiszen szorgos munkával majdnem a földdel tették egyenlővé a néhai gázcseretelepet. Az épületet és a telep kerítését szinte teljesen leamortizálták, ami fémet és eladható dolgokat csak le tudtak szerelni, vágni, feszíteni stb., azt mind ellopták, az összes nyílászárót kiszaggatták. A majdnem szerkezetkészre visszabontott épületet most viszont valakik megmentették, ugyanis tákoltak hozzá valamilyen kerítést betonacél-síkhálóból, és kinevezték a területet átvevőhelynek.
Zoom
Mint azt a képen is látni, a környékbeli és talán a távolabbi kezek munkájának gyümölcsét, vagyis bodzát (!) vesznek itt át, amelynek árából kacsalábon forgó kastélyokat és luxusautókat is vehetnek tán majd a derék helyi "romák", mint ahogy az enyingi szorgos-dolgos testvéreik is tették. Valószínű, hogy a fenti munkaprogram inspirálta ezeket a lelkes embereket, hogy végre megtalálják az utat a munka világába.
Kapcsolódó: