Nem hajlandó eltűrni a rasszizmust a lengyel-ukrán rendezésű foci Eb-n - ígérte az olaszok csatára, Mario Balotelli - írja a The Guardian.

Ha valaki az utcán megdob egy banánnal, azt kinyírom, még ha börtönbe kerülök is miatta - mondta a néger a lengyel-ukrán rendezésű foci Eb-n várható rasszista megnyilvánulásokról nyilatkozva. Egyáltalán nem fogom eltűrni a rasszizmust - fenyegetőzött a Manchester City majma.
Balotelli egy nappal azt követően beszélt erről, hogy az az angol válogatott egykori játékosa, Sol Campbell egyenesen életveszélyesnek minősítette a szurkolók kiutazását. A témát a BBC Panorama című műsora tálalta, ebben szerepelt Campbell is. Az adásban a focista azt is elmondta, hogy szerinte a szurkolói rasszizmus miatt nem lett volna szabad Lengyelországnak és Ukrajnának adni az Eb-rendezés jogát.
A The Guardian azt is felidézi, hogy Balotellit korábban már érte "atrocitás": 2009-ben az U21-es Eb előtt egy római bárban dobták meg banánnal. "Szerencséjük, hogy kijött a rendőrség, mert agyonvertem volna őket" - hetvenkedett a színes, akit a sportpályán is többször kikezdték a gonosz rasszista szurkolók.
Balotelli egyébként önmagát zseninek, az átlagnál okosabbnak tartja - írja a lap. Ezt bizonyítja az alábbi felvétel is:
(HVG nyomán)